Man vet att man är höggravid..

..när det lättaste sättet att ta sig genom trånga folksamlingar är att gå rakt fram istället för att, som man brukar göra, trippa igenom lite fint sidledes!


/tjockis

Pussigt!



Och priset för bästa pussmun går till... Alfons!

Förkyldis

Det var en väldigt trött och febrig liten kille som slocknade i soffan förut! Efter kissning på toa och nattblöjan på så slocknade han =) Tempade 38,9, med feberfrossa. Hoppas han får sova gott inatt så han är lite piggare imorgon!


Graviditeten v. 30



Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor.
Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig.
Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage.
Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


 
Tänk om jag kunde ta bilder i dagsljus någon gång, och inte i en mörk hall sent på kvällen haha!


Det börjar bli tungt nu. Börjar verkligen märkas att man bär runt på några extra kilon! Och inte minst en stor kula som är i vägen =)

Men illamåendet har nästan släppt helt nu, underbart! Det sätter in när jag blir trött, som t ex om jag skippar förmiddagssovningen så kommer illamåendet som ett brev på posten senare under dagen. Vila har blivit viktigt denna graviditeten! Kände inte alls behov av det de två tidigare gångerna.
Halsbrännan är inte så farlig just nu. Så länge jag ligger på rygg när jag ska somna så behöver jag inte knapra någon Rennie. Skönt! Har jag väl somnat så kan jag sova på sidan.

Foglossningen har även den lugnat ner sig lite, och ischiasvärken är borta för tillfället. Har märkt att just ischiasen går i vågor. Foglossningen är mer konstant, och varierar i styrka beroende på hur mycket jag rör på mig.
Blir stel och får ont om jag sitter för långa stunder, och får ont om jag rör på mig för mycket. Balansgång det där, lagom är bäst =) De korta promenaderna med Teddy är faktiskt sköna! Eller en plåga beroende på vad annat vi gjort på dagen hehe..

Summa summarum så mår jag relativt bra just nu. Det var verkligen på tiden haha!


Matkasse

Vi har bestämt oss här hemma för att testa något som jag länge tänkt på, men inte gjort så mycket mer än just tänkt =)

Att prova och få hem matkassar! Varannan vecka får man hem en matkasse som innehåller matvaror och recept för 5 middagar. Vi har så otroligt dålig fantasi, och det känns verkligen som att vi äter samma saker hela tiden.
Nu får man 5 middagar som en dietist planerat och som är helt näringsriktiga. Vore sååå skönt att slippa fundera ut veckomenyer 2 veckor i månaden! På helgen är det en baggis att komma på smarrig mat, men just vardagsmaten är dötrist.

Jag är väl medveten att två heltidsarbetande föräldrar är målgruppen, och inte föräldralediga föräldrar hehe.. Men det vore skönt att slippa matplanerandet när bäsen kommer också. Då finns det så mycket annat att tänka på!

En matkasses kan t ex innehålla följande maträtter (taget från hemsidan):

Persiljeströdd auberginegryta med ris

Laxfilé med quinoasallad och citronfraiche

Sweet chilikyckling med spenatpasta

Wokad fläskkotlett med äggnudlar & cashewnötter

Ljummen avokadosoppa med kräftsallad & limedressing


Det låter ju verkligen supersmarrigt det mesta, och definitivt inget som vi själva skulle komma på att handla in och fixa själva! Det bästa är att kassen innehåller 4 portioner, så det blir typ alltid matlåda över =)


Kostar? Pröva-på-kassen som vi kommer få den 15/2 kostar 499, därefter kostar den 729. Låter kanske dyrt, men jag tror inte det blir så mycket dyrare än vad vi nu betalar för en veckomeny. Plus att vi slipper tänka ut en meny hehe.. Vardagslyx!

Jaja, får väl prova en kasse, vem vet, vi kanske inte alls gillar deras recept *s*

Snö-allergi

Igår kväll började Lucas snörvla lite misstänkt, och under natten blev förkylningen och hostan ett faktum.
Således inget dagis för honom idag.

Gjorde frukost i köket nyss när han kommer lunkande och deklarerar följande:

"Mamma, jag är allergisk mot snö. Därför hostar jag så mycket!
Jag tål bara blommor."


*ställer sig vid fönstret och luktar intensivt på en plastblomma*

konstaterar moloket: "Jag är fortfarande förkyld.."

Dubbelmoral

Jaaa, jag vet. I ett inlägg skriver jag att jag ska spara pengar. I nästa så deklarerar jag vad jag just klickat hem på nätet. Behöver jag tillägga att jag har två personligheter?


/shoppaholic vs. fröken duktig

Bäsekläder

Klickade hem lite kläder till bäsen på Lindex hemsida. Det är verkligen perfa o beställa online! Nu ska jag ju visserligen ner till stan idag, men hade en 30% rabatt som bara funkade online, + att det är såå smidigt o slippa springa runt i affärn o leta storlekar *s* Blev dessutom fraktfritt om man handlade för 600! (mitt landade på 605 hehe). Följande blev det:

   
En hyffsat tunn overall. Vem vet hur vädret ser ut i april?  Med matchande mössa =)


Pyjamasar! strl 56. Muminprint och Landskapsprint.

 

Body med matchande sparkbyxa, båda strl 50.

+ två par strumpor, men såå tråkigt o lägga upp bilder på strumpor!

så tråkigt att handla neutrala kläder, och man vill ändå inte använda helt vita eller beige kläder sen när bäsen kommit. Har köpt lite andra färgglada unisexkläder oxå, får ta kort på de någon dag!

Tycker iaf att jag fick mkt kläder för bara 605 kr! Overallen gick bara på 159 kr efter dragen rabatt =) Perfekt när man inte ens vet om den kommer bli använd! det kan ju lika gärna vara snöstorm som 20 grader varmt i april..

Nej nu ska jag krypa ur morgonrocken och göra mig redo för stan!


Gooodmorgon!

Först av allt, det är ingen fara med magen. Hade nog bara sträckt mig eller så, för morgonen efter så var värken borta =) TACK OCH LOV! Hur trött jag än är på denna graviditeten och hur mycket jag än önskar att den vore slut, så vill jag inte att bäsen ska komma för tidigt. Vi var ju 5 dygn på neonatalen med Alfons när han föddes då han inte mådde bra och inte kunde andas för egen maskin, och då träffade vi föräldrar till de riktigt små grynen som fötts i ungefär vecka 30.

Det blir många veckor på neo med så små bäsar, och livet blir SÅ isolerat! En mamma hade fått sitt barn i vecka 27, och hon hade varit ifrån avdelningen kanske en eller två gånger under hela vistelsen. Vet faktiskt inte hur det skulle fungera att ha stora barn hemma + en liten pyttig bäse på neo som måste ha sin del av tiden. Hur fördelar man det rättvist? Anknytningen till den lilla är jätteviktig, samtidigt som livet för de stora måste få bli så normalt som möjligt.

Jag hoppas innerligt att det kommer gå bra denna gången, och att vi slipper ställas inför sådana dilemman! Av någon anledning så är jag orolig denna gången för att bebisen ska komma för tidigt. Förmodligen för att Alfons blev dålig i magen. Då väcktes tanken att det faktiskt inte behöver gå problemfritt. Det är faktiskt en hel del graviditeter som slutar dramatiskt. Alfons födelse blev verkligen en väckarklocka. Var väldigt kaxig efter att Lucas fötts, herregud, det där med att föda barn var ju en baggis! (om man bortser från mitt låga Hb efter förlossningen). Men efter Alfons så fick jag betydligt mer respekt för allt. Därför så vågar jag inte föda vaginalt.
Tänk om denna bäsen, som är lika livlig i magen som Alfons var, också har slått knut på navelsträngen? Eller snott den några varv runt halsen? Vid en vaginal förlossning så kan det bli akut syrebrist, och med allt det innebär... Nej, jag törs inte. Skulle inte kunna slappna av alls, utan bara hålla koll på CTG kurvan HELA tiden, istället för att fokusera på att klämma ut bäsen.

JAJA!

Här vräker snön ner. Som att vi inte hade tillräckligt hehe.. SUCK! Vad trött jag är på vintern nu! Hörde lite fågelkvitter när jag var ute med hunden i förrgår. Då fick jag nästan lite vårkänslor! Men,, falskt alarm.
Ska bege mig ner på stan och härja lite på slutreorna idag har jag tänkt. Fick äntligen min sjukpenning idag (JIPPIE!) så nu ska jag betala lite räkningar och uppdatera min garderob med lite magvänliga plagg! Hittade en fin tunika på Gina igår för 49 kr hehe.. Heelt ok ;)

Annars så ska jag (försöka) spara en del av de pengar jag fick nu. Blev ju en liten hacka, och kan vara bra o ha en liten budget. Har dock aldrig varit särskilt bra på den biten hehe.. Det bränner att ha pengar på kontot ;)

Semmligt

Idag har det varit en jobbig dag, fysiskt. Det märks verkligen vilka dagar barnen är på dagis eller inte. På hur jag mår alltså.
Det ÄR verkligen jättemysigt att ha de hemma, vi busar och leker, pysslar och grejjar. Men oj oj vad trött man blir, och kroppen känns verkligen sliten!
Idag har det varit värre än värst. Har mått illa en del och inte kunnat äta så mycket. Vi var en sväng på Babyproffsen då Lucas skulle kika lite vad han önskar sig i födelsedagspresent.
Blev tvungen att bära honom en liten bit (han var nyvaken och trött och skulle ABSOLUT bäras in!).
Är ju nu tvungen att bära barnen ovanför magen om man tänker, så de blir liksom sittande på den nästan. På sidan liksom.

I alla fall så skulle jag släppa ner honom, då det brände till något vansinnigt högt upp på ena sidan av magen, och gjorde oerhört ont efter det! Har fortsatt göra ont hela dagen, och jag har INTE kunnat lyfta något barn mer idag.
Gör ont nu också, värker hela tiden liksom. Men jag ringer inte förlossningen idag, ska sova på saken och se om det blivit bättre tills imorgon. Gör det fortfarande ont då så ringer jag och hör vad de säger.
Man blir ju orolig att det ska vara någon liten blödning eller något, men då antar jag att smärtan kommer tillta inatt. Bebisen har sparkat på som vanligt oxå :) så länge den gör det så är jag inte särskilt orolig!
Har väl bara sträckt något ligament eller något.

Som om dramat med magen inte vore nog, så fick jag kombinerad ischias och foglossning som grädde på moset *s* INTE så skönt! Linkar runt som en gammal tant hehe,, Rullator hade faktiskt varit en ganska bra idé ;)

SÅ, NU har jag gnällt färdigt! =)

Avslutade denna dagen med semla och mjölk. Barnen sover och jag ska lägga mig jag också om en liten stund.
Är jättetrött!
Imorgon bitti är det Ms (o)tur att gå upp med barnen, och min TUR att få sovmorgon! Ska bli härligt!

Dega

Idag på fm har vi roat oss med att leka lera, jag o barnen. Alfons han gör som vanligt korvar i varierande storlekar. Och ordningsam som han är så lägger han de ordentligt på rad!
Lucas hade mer fullt upp med att bry sig om vad jag tog kort på, men mellan varven så tillverkade han en mängd ler-spagetti *s*






Kolla, vilken jättekorv!



Lucas linslusen!



Många korvar på rad!


Man kan ju bli irriterad för mindre

Har sökt sjukpenning för min hyperemesis gravidarum (graviditetsillamående) från den 1 december och framåt t o m 13 februari. Avslutade mina studier den 30 november.

Det tog försäkringskassan 30 dagar att skicka ut ett litet papper där det står att "Ditt ärende kan komma att ta mer än 30 dagar" (de har egentligen max 30 dagar på sig). Happ, fair enough.  Men tydligen tar det 18 dagar till (!!) att skicka ut en liten lapp + en blankett där det framkommer att jag fortfarande har kvar mitt ärende hos CSN, och då inte är berättigad sjukpenning.

Men vad i! Ringer upp Csn och frågar vad sjutton de pysslar med. "Nej men oj, vi måste missat att ta bort ditt ärende då du avbröt dina studier!". Tack. Tack såååå mycket! För jag behöver ingen sjukpenning, nejdå verkligen inte (två ton ironi).

CSN får vackert skriva ett litet intyg att de gjort fel och att jag inte haft något aktivt ärende hos de sedan 1 dec.
Lämnade in detta intyg igår hos försäkringskassan. Idag ringer de och säger att min SGI är klar och jag är berättigad ersättning enligt den fr om 7 dec! (tydligen har jag fått utbetalt från csn t o m 6 dec).
TÄNK så mycket snabbare detta hade gått om 1. CSN inte klantat sig. 2. Försäkringskassan ringt mig och förklarat läget istället för att skicka ett brev!

Förhoppningsvis så finns det pengar på mitt konto nästa vecka. Men man vet ju aldrig.


Kära jurymedlemmar!

Tänkte jag skulle uppdatera er lite med vad som hänt det senaste!

I tisdags så dog bilen utanför dagis på em. Efter en timmes ihärdigt tittande och pillande på motorn så var saken faktum, bilen kommer inte starta. M har ju alltid en hel massa teorier om vad som KAN vara fel, och oftast så har karln rätt faktiskt! Gudars så BRA det är med en gubbe som kan meka bil, annars hade det blivit väääldigt dyrt och behöva lämna in på verkstad hela tiden!

I alla fall, medans han fick låna en tändkassett av en annan förälder med likadan bil som oss (tydligen så var det tändkassetten som dött) så knallade jag och barnen med Elvira och Alvin hem till de för lite lek =) Varför bor inte vi typ 50 m från dagis? I alla fall så lovade mamma Hanna att skjutsa hem oss så fort hennes gube kommit hem från jobbet. Det var ett tag sen vi var hemma hos de på lek, och Lucas ville INTE åka därifrån hehe..
"Mamma, ska vi sova här?" - "Snääällla mamma, jag kan väl få sova här?" - "Jag vill INTE åka hem, jag vill sova hos Elvira!".  Med löfte om en lekdag inom en snar framtid och det spännande i att få prova Elviras bilstol så gick han till slut med på att åka hem *s* Och de ses ändå på dagis hela veckorna, men det blir tydligen en helt annan grej med att komma hem till någon!

Igår kom iaf den bättre begagnade tändkassetten som M köpt på blocket, och tack o lov så startade bilen direkt.
Duktig bil som gick sönder när vi precis fått pengar om man nu ska vara lite positiv!



Var hos barnmorskan i måndags. Allt såg bara fint ut!
Har ju äntrat tredje trimestern nu och vecka 29! Galet så fort det går!
Vikt: Hela 63 kg *s* (vilket innebär en viktökning på, hmm,  6 kg)
SF-mått: 27 cm
Glukos: 5,0.
Blodtryck: 110/65
Fosterljud: 152
Något järn togs inte denna gången.

Annars så mår jag lite bättre nu. Illamåendet är inte fullt så jobbigt, och jag kan äta i alla fall ett lagat mål per dag. Men ju mer gravid man blir desto fler andra krämpor tillkommer ju *s* Halsbrännan är jobbigast nu! Lite ischiasvärk ibland. Ingen direkt foglossning än, om jag inte sitter mkt eller promenerar långa sträckor.
Tänkte jag skulle ta en magbild ikväll, så den får jag väl bjussa på lite senare!

Bra rubrik

Long time no see. Är otroligt trött och orkar mest bara med det allra nödvändigaste. Nu under jul och nyår har det varit extra jobbigt då det inte varit någon dagisvistelse för barnen. Det har varit mysigt, men inte lämnat någon energi över till annat!

Jul och nyår ja. Har haft det helt toppen! Tyvärr så glömde vi kameran alla gångerna, hur vi nu kunde lyckas med detta! Pinsamt.

Har lovat lite färska magbilder. Tycker fortfarande inte att magen blivit så stor, väntar på att det ska explodera och bli världens kagge! Kanske slipper undan det fast det är 3e bäsen?

Se o döm själva =) Är i dagens datum v 26+5, alltså snart fulla 27 veckor. Känns otroligt skönt att det börjar lida mot sitt slut. Är sååå trött på detta hehe! Förutom illamåendet som envist klamrar sig fast så har jag fått den obligatoriska halsbrännan + gravidklåda. Klådan är en nyhet för i år, den har jag sluppit de andra gångerna! Men det blir lite bättre av att smörja med fet kräm. Jag har nog de mest välsmörjda benen i hela Jönköping hihi! Kliar mycket på rygg och svank med, men det är ju mer förståeligt då huden sträcks, men varför sån klåda på benen?! blir tokig!

Bilder var det ja.


 

Inte mycket till mage för att vara snart v 30. Men jag klagar inte =) Får se vad sf-måttet säger nästa måndag!


RSS 2.0