Ååååh nej!!

Lucas har fått magsjuka :-( BAJS! Precis när A börjat pigga på sig idag så börjar nästa vända åhåå.. Han kräktes två gånger innan han somnade för kvällen. Mattiaz det PUCKOT meddelade att han skulle gå ut o grejja i garaget en timme tills tvätten var färdig (snällt tyckte jag att lämna mig själv inne med två barn varav en är magsjuk). Lucas kräkte ner hela sängen två sekunder efter M gått! TACK så mycket gubbskrälle!! *arg* ååååh...  ibland blir jag så lack.

Jaja, stackars L sitter i soffan med mig nu. M beräknas dyka upp om 20 min. Som straff för att han lämnade mig själv så ska han få ta natten inatt. Bädda inne hos Lucas o torka kräk hela natten!!!! (är lite lätt agressiv just nu). suck suck suck..

May God have mercy with me..

Nu är jag i gång igen!!! :D

Bakmonstret slår till igen hihi!

Jag o barnen bakade cupcakes igår em, att fotografera MEDANS vi bakar är omöjligt, det skvätter mjöl o dylika ingredienser högt o lågt! Det är ett mirakel att vi (oftast) lyckas få till rätt mängd av allt hehe.. Lucas tycker det är jätteroligt att baka, o tjoar högt av lycka när jag frågar om vi ska göra det! *s* Sötnos!

Iaf, igår bakade vi ett nytt recept! Håller på att testbaka lite inför föräldraföreningsmötet nästa vecka (jag ska fixa fika). Alla här hemma blir glada när jag ska testbaka *s* Smaskens!

Igår bakade vi alltså Raspberry Chocolate Cupcakes med After Eight-fluff.
Ser ut så hääär!


Receptet är taget härifrån.

De blev faktiskt riktigt smaskiga! Delar med mig av recetet här, för de som inte orkar leta i länken *s*

Du behöver:

          3,2 dl vetemjöl  
          ¼ tsk bikarbonat   (jag hade ej det hemma o skippade)
          2 tsk bakpulver  
          1,8 dl kakao  
          45 gram smör, rumstempererat   (glömt ta fram smöret? kör det 15 sek i mikron)
          1 kryddmått salt  
          3,2 dl strösocker  
          2 st ägg  
          ¾ tsk vaniljextrakt   (går bra med vaniljsocker också)
          2,4 dl mjölk      
          frysta hallon

Så här gör du:

       

1. Sätt på ugnen på 175 grader.
Förbered ett muffinsbläck genom att smörja eller sätta pappersformar i det.

2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kakao och salt i en skål.

3. Ta en stor skål. Vispa socker och smör lätt och fluffigt. Vispa i ett ägg i taget. Rör i vaniljextraktet.

4. Sikta i mjölblandningen och mjölk om vart annat ned i smörblandningen. Vispa väl.

5. Fyll formarna till ¾ och tryck sedan ned 1-4 frysta hallon i varje form (beroende på dess storlek och cupcakens storlek). Sätt in i ugnen.
Grädda i ca 15-20 minuter.

6. Låt svalna minst 10 minuter.

Och hur man gör after eight fluff? Det är så löjligt enkelt så det är nästan pinamt!

Värm 3 dl grädde till ljummet (det får INTE koka, då är det kört!)
Lägg i 180 gram after eight (jag brukar ta nästan ett halvt paket), rör tills det smält.
Ställ in i kylen i minst 6 timmar, det ska vara ordentligt kallt, får gärna stå över natten.
Man kan även ställa in någon timma i frysen om man har bråttom.
Vispa sedan som vanlig grädde. Klart!
Spritsa eller klicka på din cupcake.
Som finishing touch så brukar jag dela en after eight skiva på mitten o trycka ner i fluffet, enkel o snygg dekoration!

Man kan göra detta på nästan vilket godis som helst!
Här finns en tråd med exempel på goda fluff.

Det är inte så svårt att göra cupcakes, det är enkelt och går snabbt!


Long time no see

Åhåå jaja. nu har det gått en stund mellan inläggen igen! *aja bajja*
Försvarar mig med att det minst sagt har varit fullt upp här hemma. Alfons operation gick jättebra som sagt, han var pigg efter o så. I lördags var vi på besök i Grästorp hos gammelmommo o gammelmoffa, sååå trevligt! Alfons kändes lite varm då, o när vi tempade efter vi kommit hem på kvällen så hade han 39,2. Lilla hjärtat! Efter det hade han hög feber ii fyra dagar, först igår blev den lägre o till slut feberfri. Hosta o snuva har kommit som ett brev på posten. Förkylning m a o!
Ringde dock öronmottagningen på fjärde feberdagen (de kan ju få infektioner i operationssåret) och de ville kika på honom så det inte blivit något därvid. Det hade de som tur va inte, men han får en kur penicillin för säkerhetsskull.
Så inga förkylningsbacelusker sätter sig.

Fast hur lätt är det att ge det där stackars penicillinet? HOPPLÖST!! Det bara spottas o fräses.. han får väl knappt i sig hälften.. åååh.. varför tog de bort de supparna med penicillin för?!

Jaja.

Lägger upp lite bilder från i lördags! Blev inte så många, men M tog en del när vi var ute o lekte. enjoy :-)












Lucas blev påhoppad av ett trots-anfall och ville inte vara med på kort *s*


Imorgon är det dags

Jaaa,,, imorgon kl 8:15 ska vi infinna oss på dagoperativa enheten på Ryhov! Ååååh shit vad nervösa o spända vi är, USCH! Undrar om man får sovit något inatt,.. tveksamt..

Jaja. håll tummarna för oss!!!

När det vankas spagetti..

..kan det bli såhär livat!! =)
 









Nu är det väldigt sällan som han får hålla på så här vansinnigt mkt hehe, men just den gången hade han ätit innan vi åt men ville ändå ha lite spagetti.. som synes så var han inte särskilt hungrig haha..

Oftast så brukar det se ut så här när de äter (förutom att vi ALDRIG äter i vardagsrummet förutom den gången!)



Sötnöss!


Det ser i alla fall varmt ut

Då var det torsdag. Jag förstår inte hur fort dagarna går! GALET! Veckorna bara trillar förbi.. och helt plötsligt har en hel månad gått!

Jaja. Idag är det vansinnigt fint väder ute. Solen skiner och fåglarna kvittrar! På väg upp till dagis idag så frågade jag Lucas om han ville gå själv (han brukar vilja det). "- Nej jag hinner inte mamma, jag lyssnar på när fåglarna sjunger!".
Sötnos!

Ibland blir jag lite ledsen när jag hör han säga sådana saker.. Det är alltid så mycket "jag hinner inte" eller "jag har bråttom nu" som han säger.. Ska en 3åring behöva känna sig stressad? Igår när vi åkte på en mycket icke-bråttom tur till A6 så kläcker Lucas i bilen "Vi har bråttom åka bilen!". Känner han verkligen så? Att vi alltid har bråttom eller ont om tid?
Jag tycker vi försöker ta det lugnt o så, och inte stressa i onödan.. Men visst, vi är nästan alltid ute i sista sekunden om vi har någon tid att passa, så det blir att man själv känner sig stressad och så.. Så tråkigt att en 3-åring ska känna stress (om han nu gör det, det vet vi ju inte..). Kommer han bli utbränd lagom tills det är dags att börja skolan tro?
Måste googla på det här fenomenet, nu när man själv inte mår bra pga all stress så vill man ännu mindre att ens små barn ska  känna av det..

Idag har jag roat mig med att tillverka ett litet tack-kort till min kära mormor o morfar! De har ställt upp så enorm mycket på oss (och mig innan) så jag vet inte redigt hur jag ska göra för att de verkligen ska förstå hur tacksamma vi och jag är!
Ordet "tack" känns liksom inte tillräckligt.. Och jag älskar ju att scrappa, och grabbar tag i varje tillfälle som ges ;-)


Framsidan (fick ta hjälp av en nagelsax för att kunna hålla nere kortet hehe). Lite missnöjd med hålet som snörena går igenom, önskar jag hade en håltång så man kunnat få till snygga hål! Får läggas till på att-köpa-listan hehe..


Insidan

Allt är givetvis homemade ;-) Blomman på insidan tar en stund o göra, ska klippa ut alla blad o limma dit de på snyggt sätt osv.. Men jag ääälskar det! Satt vid köksbordet imorse med det här. Solen sken in så hela köket badade i ljus. Helt tyst i lägenheten (Mattiaz snarkningar var enda ljudet) och jag bara NJÖÖÖT!! Livskvalité på hög nivå att kunna sjunka in i pysslet och låta tankarna flyga fritt..utan att någon stör en! älskar det!

Vår

NU verkar det som att våren är i antågande. I alla fall idag. Strålande sol ute, UNDERBART! Ingen anar hur mycket jag vill ha och behöver de värmande ljusa strålarna.. Får en helt annan energi! Det är ljuvligt att se solstrålarna smeka den frusna marken, ett litet hopp om värme och sommar..

Annars är allt lugnt. Just nu känns det mest som att hela världen stannat upp och dragit efter andan. I väntan på Alfons operation. Man går bara och väntar, räknar dagar och timmar. Funderar mycket på hur han kommer må efteråt, hur ont han kommer ha och så.. Och hur man ska överleva att lämna honom i någon annans händer.. Man förlorar kontrollen helt! Medans de (inte riktigt men det känns så) laborerar med hans liv. Och då är det ändå ingen avancerad hjärtoperation, som den här modige killen genomgått. Jämförelsevis är Alfons op en baggis. Men såklart så känns det inte så.

I helgen har vi varit på lilla Agnes 1årskalas! Tänk att den lille skruttan blivit så stor hihi! Var så mysigt och trevligt så =)
Igår var vi ute hos farmor o farfar på söndagsmiddag, smaskens! Därute i skogen var det full vinter, massor med snö! Medans vi här i stan bara har lite ledsna gråa snöhögar kvar..

Och vad anser vi om melodifestivalen? Snälla Snälla gå ur bild! Annars är låten bra. Fast jag gillar Star Pilots. När ska amy diamond växa upp? Hon är ju snart 18 för sjutton.. men ser ut att gå på lekis. Vad har stylisterna tänkt med? (säkert locka unga röster men ändå.. kanske dags att vända sig mot en större (läs: äldre) publik.)

jaja.

Nu ska jag sortera lite tvätt eller något annat vettigt medans barnen sussar.

Ja, det blir så

Ledsen att jag inte uppdaterat om hur det gick på läkarbesöket igår, var helt slut igår kväll!

Vi fick remiss till öra- näsa- hals för att läkaren på barnläkarmottagningen på vårdcentralen tyckte A hade stora halsmandlar. Det första specialistläkaren sa när han undersökte A igår var: "Men, ni kommer hit för att han skulle ha stora mandlar?!" sen dubbelkollar han journalen och remissen - "för det har han INTE! De är rentav små!".

Sen fick jag berätta  om våra problem, att han inte sover + snarkar, får kväljningar när han äter osv..

Så sa han att vi ska kolla med lampa bakom näsan (en sån liten slang med lampa som de för ner genom näsan). A fick lite bedövningsmedel på en bomullsbit som han fick ha i näsan ett tag. Såklart var det inte poppis ändå stackarn!

Men där hittade läkaren en stor polyp bakom näsan. Tydligen kan en sådan orsaka alla de problem vi haft; svårt att andas genom näsan, sömnstörningar, snarkningar osv.. Det känns SÅ bra att de ÄNTLGEN hittat något som kan vara orsaken till våra bekymmer! Så den 18e mars ska han opereras. Det är ett väldigt enkelt ingrepp, de går in med ett instrument genom munnen och upp i näsan och helt enkelt skrapar bort polypen (körteln). Det är över på 15 min!
Men ändå, han ska sövas o så, bara det är ju jobbigt.. Så vi blir inlagda över natten. De brukar inte operera så små barn egentligen, men eftersom han har sådana problem så måste de göra något (läkarens egna ord). I vanliga fall kan man åka hem samma dag efter en sådan op, men han får vara kvar för övervakning.

Det är lite delade känslor, skönt att de hittat en orsak till allt, men jättejobbigt att han ska opereras. Man lämnar över det käraste man har i händer på främmande människor.. Även om det är ett rutiningrepp så är han liten, och vem vet om något går fel bara med narkosen.. Usch orolig blir man..

Jaja, nu ska jag o M göra ett nytt försök på arbetsförmedlingen hehe.. o sen ska vi äta lunchbuffé på China Palace! (tack svärmor o svärfar!). Vi hade aldrig haft råd med det, men fick valfri middag i julklapp =) O deras lunchbuffé är underbar, med efterrätt o allt (friterade bananer o glass yeah!).

Ska sätta fart nu. hihi. Alfons var ledsen när M lämnade på dagis idag :-( Det har inte hänt förut, så det var inge kul.. Men det var väntat, de är ovanligt att dagisstarten är så smidig som det var med L. Han var inte ledsen en enda gång!
Det går nog över, hoppas jag.. plutt!

Ha en skön dag alla! kram

Åhåå jaja

Håhå jaja, då var en dag till ända! Har tagit det lugnt idag. Efter jag lämnat de små liven på dagis blev det dusch, städ o disk. I maklig takt hehe.. Sen så sov (eller ja, vilade iaf) jag när barnen sov. Sååå skönt! Har varit så vansinnigt trött idag.

När barnen sovit så var det middag och lek. Dock åt ingen särskilt mycket, då vi provade en ny pastasås som ingen av oss tyckte om. Så det fick bli pizza på kvällen hehe..

Hihi Lucas har börjat med roll-lekar nu! Idag så var det lego-djuren som skulle åka båt och de åkte båt (båten var hans verktygslåda förresten haha) hit o dit i hans rum, lämnade av och hämtade upp djur hehe.. Såå sött! Och hela tiden berättar han om vad som händer, vad djuren säger och tycker :-)
Alfons tycker det är vansinnigt tråkigt, han försöker mest förstöra allting. Då blir ju Lucas vansinnig, Alfons blir ledsen och karusellen är igång! *s* Klart Alfons inte förstår det med rollekar, han är ju för liten..

Nu har jag spenderat heeela kvällen med att lägga ut auktioner på tradera. Jisses vad trött i huvudet jag är nu! Har skrivit objektsbeskrivningar till 20 auktioner uhuu..
Nu får det allt gå bra med de också, så det blir värt allt jobb *s*

Nej nu ska jag hoppa i säng! Är lite nervös inför läkarbesöket imorgon.. Det kommer ju bara vara undersökningar, men ändå, tänk om det bestäms för operation! Det är ett simpelt ingrepp, men han kommer ju sövas och ha ont efter.. min lille skrutt! Jaja, inte ta ut något i förskott..

Godnatt!


Äter kvällsmat!



Titta, en PENG!!

Trött..

huaaa.. idag är jag helt vansinnigt trött.. Förstår inte redigt varför, tyckte ändå natten var OK (för o vara Alfons menar jag). Kanske max 5-7 uppvak? Inte mer iaf.. ingenting jämför med de nätter när han vaknar VARJE halvtimme! Där snackar vi sömnrubbning.. Imorgon ska vi till öra- näsa- halsmottagningen. HOPPAS de plockar mandlarna på honom!! Visst är det inte kul med operation, men hellre nu och att han kan börja sova ordentligt, än att behöva fortsätta kämpa och de får ta bort mandlarna till slut ändå.. För jag MÅSTE få börja sova ordentligt snart, annars kommer jag aldrig bli frisk igen!

M sover här fortfarande, han har tydligen sprungit på dass hela natten (enligt han själv iaf hehe). Ska snart sparka upp honom,, Tänkte jag skulle plocka lite i barnens rum och diska innan de kommer hem! Har precis duschat också.. Skönt o duscha utan något litet gryn som bankar på dörrn "Maaaammmaaaaa!". De e sööta =)

Idag ska jag definitivt sova när barnen sover!!! Fattar inte hur jag kan vara så trött, det bara svider i ögonen på mig och känner mig helt utmattad, som när man sprungit maaassor.. Det var skönt att gå med barnen till dagis iaf, den promenaden känns SÅ bra! Fast det är uppförsbacke hela vägen hehe,, sån kickstart på dagen! Härligt med skogspartiet man går igenom också, frisk o skön luft..

Nej nu ska jag klä mig och sätta lite fart! Får lite ångest när en hel förmiddag bara går och man inte får något gjort..

Förresten, skulle besökt arbetsförmedlingen igår. Klev innanför dörrarna vid 11-draget, ser att det står nr 25 på turordningsmakapären. Drar en lapp, nummer 59!!!! Hela väntrummet var överbefolkat. Vi brydde oss inte om att vänta, M fick snabbt och lätt skriva in sig som tur va, sen får vi ner båda två o träffa handläggare senare i veckan. Varför anställer inte ams mer personal? Det är ju ett sätt att få ner arbetslösheten..

Another challenge..

blev utmanad av Malin, ska plocka ut den 4e bilden i den 4e mappen, och den 6e bilden ur den 6e mappen! Antar krasst att man menar mapparna i BILDMAPPEN hehe..

Här kommer mina iaf.


Den 4e mappen hos mig är "Alfons 1årsdag". den här bilden föreställer gäster som hugger in på smörgåstårtan haha! En liten presentation är till pass kanske, från höger: Mormor, gammelmorfar tage, farmor och pappa johan och wilma i bakgrunden.


6e mappen heter "Allmogemarknaden". Det är en marknad som svärfar arrangerar varje år här i stan, helt i allmogetema! På bilden så är det ett riktigt ånglok, helt fungerande o allt! I bakgrunden en riktigt gammal karusell.

En utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Jennyli
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaga
3. Flicknamn: Joline
4. Pojknamn: Johan
5. Yrke: Jurist
6. Färg: Jadegrön
7. Klädesplagg: Jacka
8. Mat: Jello
9. Sak i badrummet: Jacuzzi
10. Plats/stad: Jönköping (what else ;-) )
11. En orsak att vara sen: Jobbig morgon
12. Något man skriker: Jävlar!
13. Film: Jagad
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Jumper
16. Djur: Järv
17. Gatunamn: Jägarvägen 18
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Jag hamrar och spikar (o bygger en biiiiil) :D
20. Aktivitet med mer än en deltagare:  Judo


Utmanar alla som läser min blogg!

Förresten..

.. om ni inte har något att göra, gå gärna in och buda på mina auktioner!! :-D Håller på att rensa ur massor med urväxta kläder, fynda fynda ;-)

http://www.tradera.com/auktioner/_DDB_



Nu ska jag och M iväg och uträtta massor med ärenden.. Arbetsförmedlingen o försäkringskassan, here we come!
Gick förresten supersmidigt att lämna på dagis idag, Alfons kutade in o tjoade "BIJAR!" och sprang in i samlingsrummet (de förvarar alla leksaksbilar och garage o sånt där). Efter en stund hördes ett irriterat skrik, han ville såklart inte vara där själv ;-) Så Lucas och en pedagog fick skynda sig dit hihi

Nej nu väntar dagen på mig! Ajöken



Ibland så lyckas man inte med fotandet!

Dagens viktigaste

måltid! Frukosten. Det har vi blivit itutade sen barnsben.. o de e faktiskt sant! Frukosten är dagens viktigaste målitid, oavsett när man äter den. En del kan inte äta för tidigt på morgonen utan måste vänta lite, medans en del vaknar vrålhungriga! Jag tillhör den senare kategorin. Så fort jag vaknar börjar det kurra i magen. När jag var gravid var det ett evigt kurrande nätterna igenom *s*

Nu när jag lämnar barnen på dagis så är det svårt att få till en ordentligt frukost direkt på morgonen. Alltid stressigt att få på alla o såklart så är det någon som bajsar när man preciiiis ska gå utanför dörren. Jämt!
Så nu brukar jag bara grunda med lite fil/yoghurt och mjölk + banan eller något innan jag går. Äter jag inget så tuppar jag av på vägen ;-) Men när jag kommer hem så är det hotellfrukost som gäller!

Idag äts det följande:



Stenungsbakat valnötsbröd (VÄRLDENS godaste bröd!!) med ost och tomat, en tallrik filmjölk, dagens c-vitaminchock i form av två kiwi + en stoooor mugg hallonte. Egentligen skulle man haft musli eller flingor i filen, men vi har bara havrefras hemma, o de gillar jag INTE hehe..

Annars så har helgen varit väldigt lugn. I lördags var vi en sväng på ÖB hehe.. inhandlade lite sköljmedel o diskmedel o sånt som faktiskt ÄR mkt billigare där och är samma märken som på ICA! Till exempel så köpte jag Wella Shockwear hårspray på ÖB för 19,90, på konsum kostade den 38,90! Lite skillnad.
Igår så ägnade jag dagen åt bakning!! Blev så extremt sugen på att testa lite nya cupcakes recept.
Nedan ser ni resultatet!


Lemon youghurt cupcakes med lemon buttercream (till barnens förtjusning färgad blå!).
Och? Vansinnigt goda! Själva muffinsen var saftig och luftig, dock rätt mäktig så nästa gång ska jag göra i mindre formar! Brukar inte gilla citronkakor eller sådant annars, men yoghurtinslaget var bara förträffligt!
Smörkrämen är väldigt söt (gjort på smör, florsocker och lite rivet citronskal) så nästa gång ska jag prova vitchokladfrosting istället. Eller kanske cream cheese frosting.



Chocolate fudge Strawberry Infusion toppat med jordgubbsfluff.
Och?  Detta är mina klassiska kladdkakemuffins sosm jag tryckt ner två hela jordbubbar i. Och det var VANSINNIGT gott! Dock så ska jag hitta ett mer stabbigt chokladmuffinsrecept, för muffinsen föll isär lite för mkt. Det blev lite väl saftigt med jordgubbarna i för att kladdkakesmeten skulle lyckas hålla ihop. Men jättegott ändå, verkligen! Och jordgubbsfluffet gjorde jag så enkelt som möjligt, mixa jordgubbar, vispa grädde, vaniljsocker och jordgubbarna. Klart!


Blev en mysig fika igår em efter middagen. Alla var lyckliga o glada o fick sockerchock! Iaf barnen ;-) Vi vuxna åt för mycket och klagade resten av kvällen på magont.


RSS 2.0