Tid för rekreation.. och städning!

Nu har Alfons gått två stycken heldagar på dagis, och det har hittills gått kanonbra! Han har ätit lunch också, igår var det skinkstek (sån tunn smaklös skolmat ni vet hehe) och potais, och han hade ätit! Idag var det fläskkorv och han hade ätit massor! Fantastiskt. Våran lilla matvägrare! hihi!

När barnen är på dagis så blir det verkligen lugnt o skönt här hemma. Jag skäms lite för att säga det, men det är JÄTTESKÖNT! Och då ska man tänka på att jag inte varit helt utan barn på över två år.  Bara att man kan gå runt själv och pula lite, utan att ha en liten i hasorna som fråga tusen frågor eller vill bli buren hehe.. Jag känner själv vilken bättre mamma jag blir när jag får lite egentid!

Idag har jag (och M) gjort en storstädning i Ls rum. Jag skojar inte när jag skriver att det var leksaker ÖVERALLT! Fick ju iväg 120-sängen för någon dag sen också, så nu är det lättare att städa ordentligt.

BILDBEVIS:


   
Översikt

 '
Härvid stod sängen
förut, nu blev det läshörna!!
Ska även ställa bord
+ stolar här sen.

     
Leksaker               Nygammal lampa hehe

   
Parkering


Behöver jag tillägga att så fort barnen kom hem så blev det stökigt igen? *s*

Perspektiv på tillvaron

Jag var med om en märklig sak igår. Som ni vet var jag magsjuk mellan fredag och lördag. Igår blev jag dålig IGEN! Inte att jag kräktes eller fick erriad (läs baklänges), men jag mådde fruktansvärt illa! Mattiaz upptäckte mönstret snabbt; i fredags åt vi tacos och jag blev dålig på sena kvällen. Igår åt vi lasagne och jag började må dåligt på kvällen.
KÖTTFÄRSEN!! Det måste vara den!
Vi köpte storpack köttfärs på ICA Maxi (2,5 kg för 25 kr/kg) och det måste vara den det är fel på.. Sååå surt! Vad gör vi nu med all köttfärs i frysen? Slänger givetvis men ååh.. surt..  Ska minsann kontakta butikschefen på vårt Maxi, med tanke på rabalderna sist gång när de sålde ommärkt köttfärs samt köttfärs som legat på golvet så vill de nog inte ha mer dålig publicitet! Vi har inte hanterat köttfärsen på något skumt sätt heller, utan direkt hem efter inköp, delat upp den i plastpåsar och in i frysen. Och tinat den i kylskåp när vi skulle använda den.
En gång, ok då kan de varit vadsomhelst, men att man blir dålig TVÅ gånger när man äter just köttfärs är määärklig. JAJA! får väl se vad för respons man får. Ska maila sedan och rapporterar när jag får svar!

Just nu är de små liven på dagis! M var och lämnade de idag. Andra gången som A är där ensam några timmar. M åker och hämtar de vid 11. Imorgon är det dags att börja äta lunch! Det blir spännande hehe.. får se hur de ska överleva våran lilla huligan vid matbordet.. slänger mat och har sig.. hoho! Fast de brukar både bete sig och äta mer på dagis, med Lucas så var det en hel omvändelse! Från att ha matvägrat hemma till att äta massor på dagis (och även bättre hemma med för den delen).

Solen skiner ute nu! Såå skönt, behöver allt solljus som finns! Mår så mycket bättre då, hela vårt kök badar i solsken. Underbart! Blev till och med sugen på att hemfixa lite, ska nog göra det sedan. Stryka färdigt gardinerna i köket (började men energin tog slut, som så ofta numera) och ställa ordning de fina lamporna i köksfönstret som vi fick av Ms mamma. Jättefina enkla lampor med blanksvart fot och svart typskärm! Matchar perfekt vårt kök. Less is more.
Sedan måste vi göra ett ryckande i Lucas rum också, Ms syster ska hämta 120sängen som står därinne, och jag vågar inte tänka på alla dammråttor soom gömmer sig under den sängen iiiih! haha! Men ska bli jätteskönt att få loss lite lekyta därinne, och så ska vi köpa (när vi får råd hehe) ett litet bord med stolar till barnen som de kan ha därinne.

Har fastnat i en blogg som ger mig perspektiv på tillvaron. Och ett snabbt uppvaknande i att livet är så skört, innan man vet ordet av så kan man vara tvungen att, som Sabina, planera sin egen begravning. Hur surrealistiskt känns inte det?
SABINAS KAMP är en blogg väl värd att läsa. Ens egna problem (vadå utbränd, det är ju inte så att man kommer DÖ inom några veckor!) ter sig så vansinnigt tribiala, knappt värda att ens gnälla om..

Vi kinkar här hemma om att vi måste börja sopsortera och slänga soporna i uppsamlingskärl ute på gården istället för sopnedkastet. Jämför det med obotlig cancersjukdom, vad har man att gnälla över egentligen? *skäms*

3-årsdagen i bilder!

För inte alltför längesedan fyllde Lucas hela TRE år! Dagen firades med kalas med vänner och släkt. Tyvärr kunde vi inte bjuda alla, vi bor alldeles för trångt :-( Så de som är oss närmast, både i hjärta och avstånd fick komma! Men ingen är glömd! 

Alla bilderna är klickbara! I väldigt dålig kvalité (ngn som vet varför det blir så när man lägger upp de i miniatyr? TRÅKIGT!! Bilderna är hur fina som helst när de är stora..)


Mina Gäster!

       
                                                                            Morbror Eddie!

    
Emelie o söta Maja!        Lucas, mormor o Tomas  Farmor, Alfons o Eddie

     
Majas lillasyster Agnes     Wilma hos pappa Johan  Wilmas lillasyster Molly fick tag på
                                                                                en kaka när mamma inte såg!

           
Pappa Anders o Agnes          Moster Marieller,                Gammelfarmor!
Mamma Emelie o maja på    gammelfarmor Ingrid,
hörnet                                och farfar Anders!


Paketöppningen! (ber om ursäkt för mammas alla konstiga miner! vi bjussar på de!)

    
Åååh ett KORT!                 Konstig min nr 1 *s*
Jag ÄLSKAR det!

    
En FICKLAMPA!                                                            Åååh LERA!!

     
Schampoo med Carsmotiv   Mulle Meck böcker      Vad kan detta vara tro..
                                           (konstig min nr 2 hihi)

EN VERKTYGSLÅDA!!!!
Vilket var det enda han egentligen önskade sig *s*
Även om han såklart blev glad för alla de andra presenterna också!
(han fick betydligt fler än vi har bilder på!)


Jag bjöd på:

           
Bil-tårta!
Fylld med Dumle-fluff,                    Söta kakor mamma gjort!
Jordgubb/lime m skivade
jordgubbar. Spacklad med grädde,
 täckt och dekorerad med mmf.

    
Alla ♥-ans tårta            Cupcake-kakor                        Cookie-lollys
Fylld med After Eight fluff
och hallonmousse. Täckt
med brunt flor, dekorerad med
pärlfärgade sockerkulor.

Förutom detta hade vi sirpaskakor, bullar och några-goda-kakor-jag-inte-vet-va-de-heter som gammelmormor Inger bidrog med, tack så mkt!! Och så hade mamma gjort kladdkakemuffins, några med After Eight-fluff på och några utan.

Tack alla ni som kom! Lucas hade jättekul o har väldigt roligt med sina presenter!

M&M

Nej, inte som i godiset. Utan Magsjuka & Melodifestival! :D

Usch natten inatt var inge rolig, fick magsjuka igår kväll uääh.. Springa till toaletten varannan timme hela natten, underbart! Som tur var det ingen långvarig historia, utan det ebbade ut under dagen. Skönt! Fast synd att det kom idag, skulle blivit av med 120-sängen som står i Lucas rum. Får ta det i veckan istället! Hoppas nu bara de övriga i detta hushåll slipper det. För roligt är det inte!

Dagen har inte varit särskilt givande, Alfons har varit superklängig. Säkert lite extra närhetsbehov nu när inskolningen på dagis börjat! Som förövrigt gått jättebra hittills, har inte lämnat honom några längre stunder än. Nästa vecka ska han börja äta lunch där! hihi mammas lille pojk som blir stooor! ♥
I alla fall, idag ja. M o L var iväg en kortis och handlade bra magsjuke-mat, samt postade ett gäng paket med urväxta kläder jag sålt på tradera. Skönt att få det avklarat! All ära åt tradera, men vilket JOBB det är att lägga upp auktioner, hålla koll, packa paket osv.. Ska ta tag i en ny omgång nu i veckan. Tjänade faktiskt runt tusen kronor på den sista vändan! Tråkigt att de oavkortat går åt räkningar..

Barnen har varit lite rastlösa idag, de vill göra massor med grejjer hela tiden medans man själv inte orkat alls. Lucas har velat måla, bygga racerbanan, leka med leran, läsa maaasssooor med böcker, leka med bilarna osv osv osv! Medans man själv bara velat lägga sig o vila ut magsjukan. Avlastning är det DÅLIGT med i detta hus! Istället för ett "älskling, gå du och lägg dig och vila så tar jag barnen idag nu när du är sjuk" så har jag fått höra följande idag; "kan du inte hjälpa till att städa lite!?" samt "när har du tänkt diska egentligen?". SUCK! Härliga ord när man står på knä med huvet i holken. Orkbulle. Man är ju så pigg när man kräkts massor, helt darrig och svag och medtagen. Blir jag i alla fall.

JAJA! Jag vet vem jag ska köra med när han får magsjuka! Mohaha!

The second M, melodifestivalen. Ja vad säger man, EMD var asbra, men det var I got you också. Att Molly gick vidare istället för BWO var lite otippat, men roligt! Hon sjöng vansinnigt bra.

Jaja, nya tag imorgon! Har lovat Lucas massor med lek o stojj då det inte hända mycket roligt idag.



Lille plutten som blivit såå stor! O en mamma med snygg frisyr ;-)

Tankar på vägen

Oftast så är det jag som lämnar barnen på dagis, och då blir det sålika promenad med vagn.
Vägen upp till dagis är en enda 1 km (JO!) lång uppförsbacke, men den sista backen är både lång och BRANT!  Med andra ord ypperlig träning när man drar på 20 kg barn och 15 kg vagn *s*

I vilket fall som helst, när vi (jag) kämpar oss uppför sista backen så brukar jag alltid gnälla lite om hur jobbig och lång den är hehe.. och häromdan så svarade Lucas på mitt gnäll med: "Den är lika lång som en elefantsnabel!" hahaha!

Det räddade den promenaden, och nu säger vi samma repliker vid varje dagispromenad; jag gnäller om hur lång och jobbig backen är, och Lucas konstaterar att den är lika lång som en elefantsnabel!

Underbara barn!

DDB Uncut

Nu är det uncut som gäller, den hårda bistra sanningen. För så särskilt kul har vi det inte nu! Alla myndigheter som krånglar, ekonomin som ska klaffa osv. Ekonomin klaffar inte alls för den delen. Jag står helt utan inkomst denna månaden, så nu är det kört! Fick hjälp med hyran, tack o lov. Får sälja prylar på tradera för att få ihop matpengar. Så är läget. Inget man skryter över direkt...  Men ligger efter med alla andra räkningar också, så vi får betala de mest akuta. Resten får bli lämnade åt sitt öde. Orkar liksom inte bry sig längre, räkningar har blivit ett vitt kuvert som dimper ner i brevinkastet, och förpassas till den ständigt växande högen som man inte orkar ta tag i längre.. Denial.

Har fått tid hos socialen i alla fall, 3-4 veckors väntetid (tack så mkt) så den 18 mars ska vi infinna oss. Få vår ekonomi granskad. Jiiihoo! Fast jag har betalt skatt till detta i ÅR så nu ska jag casha ut min del. Inget att skämmas över egentligen, ändå tar det emot något vansinnigt. Man vill ju klara sig på egen hand! Men när man inte gör det så är det givetvis bara att bita i det sura äpplet. Man kan inte stå med knäna ner i dyn hur länge som helst.


RSS 2.0