Changes

Idag har Lucas fått sin efterlängtade riktiga säng! Som han tjatat om att få en RIKTIG säng hehe,.. Igår kväll såg vi en begagnad på blocket, riktigt snygg modell (färgen var väl sådär, typ ljust nougatfärg, men vi målar om den sen!) så den har helt klart potential. 500 kronor, precis det han fick av gammelmormor till just sängköp! Perfekt =)

Så nu ligger han och sover i den! Gick rätt smidigt ändå, han kom ut en gång efter M lagt honom, och så låg han o prata och sjöng för sig själv en stund innan han somnade =) Sötnos!
Med andra ord så har Alfons fått spjälsängen nu, och tro det eller ej så somnade han i den ikväll! Efter en och en halv timmes nattning iofs hihi.. Han var så ARG för att han inte fick komma upp! Men strax efter 20:30 så sov han, och han har vaknat till en gång efter det. Räckte dock med att ta upp och vagga honom, han behövde inte amma. Skönt!  Kanske finns hopp även för han?




Juldagen hemma hos oss

 
Julklappsöppning!


 
Marielle o Eddie               En glad mormor o glad alfons!

   
Lek med duplot                    En väldigt glad Alfons!

  
Gammelmormor o           Marielle, gammelmormor
gammelmorfar                  o Eddie


Julafton i Bryna

Bilddokumentation över julafonen!

OBS! Bilderna är så fina och stora, så jag väljer att publicera de klickbara så ni som tittar får ut det mesta av de! (och kan spara till egen dator  med bra kvalité).

     
Alla har kommit!                    Välkomstglögg



  
Lucas lägger paket             Farmor o farfar
under granen




  
Gammelmorfar   Gammelmormor Eva
Tage

  
Underbara vackra             Gammelfarmor Ingrid
lucas! 



 
Farmor o Alfons!                 Sötis Alfonsen!





Lucas glömde nappen hemma,
så nallen fick rycka in hihi!

Lite sent men..


Bättre idag.

Ja, idag är Lucas mycket bättre! Skönt de, såg inte fram emot en dag till på akuten. Nog för att jag avgudar sjukhusmiljön (jo, jag gör faktiskt de! Trivs som fisken i vattnet på sjukhus) men så synd om lucaslurken och behöva vara sjuk,, Hostar gör han fortfarande lite, men nu är den torra rethostan borta iaf. Däremot så har Alfons blivit värre, hostar och har sig. Inatt hostade han så han kräktes ner både mig och säng. Mysigt. Bara upp och bädda om och tvätta av sig!

Nej nu ska jag fortsätta sanera köket. En sak är säker, min bättre hälft är inte tillsammans med mig för mina hushålleliga egenskaper haha! Är nog helt enkelt född utan hålla-undan-allt-skräp-genen.. Ena dagen är det fint städat, och nästa som ett bombnedslag! Men HUR blir det så? Kommer alltid vara ett mirakel för mig hihi.

Städa städa varje freda och så varje juuul, det tycker jag är kuuul.. *s*

Barnakuten

Japp, där har vi spenderat halva dagen. Lucas har hostat och hostat HELA dagen, oavbrutet. Riktig rethosta.
Ingen av de mediciner vi har hjälper (M var o hämtade ut Pulmicort imorse, men den hjälper inte heller). Han har inte kunnat äta någonting på hela dagen, lite havrefras fick han i sig, och två Piggelinglassar (för o få upp blodsockret). Ingen middagssovning direkt, lite slummer på soffan bara.

Efter att Alfons sovit middag (o Lucas slumrat på soffan) ringde vi barnakuten för rådgivning och åkte sen upp.
Han fick testa att inhalera Adrenalin idag, för han är ju inte särskilt tät i luftrören, mest rethosta. Så Ventolin har ingen större effekt vet vi ju (avsvällande). Men adrenalinet fungerade inte heller... Så läkaren visste inte vad vi skulle göra, för han är för liten för riktigt hostdämpande.. Så vi fick vackert åka hem igen (efter 4 timmar!).
Är han inte bättre imorgon bitti så ska vi åka in igen tyckte de.

Usch va ledsamt det här är! Blä! Varför blir han sån?
Det måste finnas något de kan göra för honom, han mår ju jättedåligt.. Han säger själv att han inte mår bra, och att han vill "andas" (inhalera). Så nu ligger han i sin säng och försöker sova, medans han hostar. Han har max ett par sekunders uppehåll mellan hostattackerna när han är vaken, och ett par minuter när han sover.

Hoppas hoppas hoppas han är bättre imorgon!! Och att han får sova lugnt inatt.. han var helt slut hela dagen idag, han har bara suttit. Satt i soffan hemma, helt stilla. På sjukhuset ville han bara sitta i vagnen eller i knät på nån av oss. Har inte lekt nånting idag alls.. Inte likt vår busrumpa alls! På sluttampen på sjukhuset så låg han på våra jackor på en bänk..

nej nu vaknar alfons,,

godnatt!

Gnäll.

Jahapp, då var det kväll och egentligen så skulle jag i skrivande stund sitta och färdigställa min religionsinlämning. Men Lucas har astma, är fortfarande vaken (!!) och ligger i sin säng och hostar stackarn.. Dessutom så har den medicinen som fungerar bäst spårlöst försvunnit här hemma, fast jag och M vänt upp och ner på hela lägenheten för att hitta den.
Jag fattar inte vart den kan vara?! Säkert någon av barnen som spolat ner den i toan eller nåt, Alfons passade på att slänga ner en toarulle häromdan i ett obevakat ögonblick.. (och jag vet att man inte ska låta inhalatorer ligga framme, men ibland så blir de det ändå).
Får åka till apoteket imorgon och hämta ut en ny Pulmicort åt han, lille stackaren! Ska förresten hämta ut TVÅ så man har en i reserv ifall den man använder försvinner igen.. hopplöst..

Studierna ja, har väl mer eller mindre gett upp för kvällen. Får maila min lärare och fråga om det är OK att flytta deadlinen lite (den är imorgon). Hur kunde jag vara så optimistisk så jag trodde att det skulle fungera att plugga när man har barn hemma? Korkat! Det fungerar INTE! Svenskan gick bra, skrev VG på allt nästan, men då var det typ sommar ute och energin och arbetslusten var på topp. Sen att betygssamtalet gick åt skogen av en mängd anledningar som inte var mitt fel så slutbetyget blev IG, ja va kan man göra. Ska såklart tenta upp kursen sen, den var rolig! 
 Samhällskunskapen gick också den ok, fick G i slutbetyg. Historian har skitit sig totalt, har haft noll motivation, hösten slog till totalt och alla årtal blev bara till en enda suddig smet. Det gick helt enkelt inte. Ville mest bara krypa upp i soffan med en filt och en kopp te o dega hela kvällarna, vilket inte går när man måste plugga varje kväll.
Kontentan av allt blir att det är VÄRDELÖST att sätta sig och plugga på kvällarna! Man är trött efter en dag med barnen, de sover som krattor ibland och då är en studiekväll borta (dvs så ligger man efter i planeringen direkt).

Får se hur det blir i januari, eventuellt så är jag inte berättigad CSN till våren, och då vete katten vad jag ska göra. Har dock skrivit ett vansinnigt fjäskigt mail till CSN och bett på mina bara knän att de får förstååå hur svårt det är att plugga med barn hemma på heltid. Får se om de är sympatiska hehe. Annars får jag väl ge mig ut på arbetsmarknaden igen. Hoho. De va längesen. Har mest varit gravid och föräldraledig det senaste.

Jaja, nog om tråkigheter. Fast man går som på nålar varje dag och väntar på CSNs beslut om hur det blir till våren. Får börja söka lite jobb sålänge, ifall det blir avslag.

Nej usch vad L hostar, vet inte vad jag ska göra! Kan inte trycka i han hur mycket kortison som helst... A sover lugnt ikväll iaf, skönt. Det hör inte till vanligheterna. Varför kan inte båda sova så man får EN kväll med lugn och ro?

Bäddsoffan var fin i alla fall. Inte något nersutten, och klädseln var i fint skick. Och den var verkligen LILA! Den skär sig som attan i vardagsrummet med de röda jutegardinerna haha! Överväger allvarligt att sätta upp de vita gardinerna igen, för det riktigt sticker i ögonen.



10 min senare



Blä. Slemmigt kräks. Till slut så hostade han så han kräkter upp allt slem. Lika  bra det, nu var det bara torrhosta och då brukar det gå över snabbt. Hoppas den lille stackaren får sova nu. Alfons sov igenom allt kräkande oxå som tur va, M är inte hemma, skickade honom till Maxi för o köpa blöjor och något gott. Nu lägger jag ner pluggandet för kvällen, är alldeles för trött, det går inte.

Godnatt!

Bäddsoffa

Nu ska vi strax åka till Habo och hämta en bäddsoffa till Lucas rum. En Tomelilla haha, inte den snyggaste klädseln på heller (lila) men det finns nya o köpa på www.bemz.se eller så tänkte vi försöka oss på att färga om den lila. Får se hur pass sliten den är. I alla fall så ska gubben bara ha 500 för den, o det är ju jättebilligt! Blir skönt att få ut 120-sängen ur Lucas rum o få loss lite lekyta.


Skönheten haha!


Annars så är läget ok. Barnen har varit febriga o förkylda nu några dagar (inatt hade Lucas 40,1 grader!!). Men hellre de klarar av det nu innan jul. Fast otäckt när L fick sån feber inatt, usch! Hela han skakade och var brännhet. Som tur så gav det sig efter alvedon.

Nej nu ska jag byta på barnen och klä på de så vi kan åka när M kommer med släpvagnen.

byebye!

Pepparkaksbak (bildbevis!)

Har som ni ser bakat pepparkakor i dagarna! Det resulterade i en plåt med halvt brända knappt ätbara pepparkakor *s*
Barnen tyckte det var klul i sisådär 10 min, sen sprang de runt och åt deg (alfons kröp men jaja you get it).
Men vi har gjort det i alla fall haha! Lussekatter ger vi oss inte in på *s* nästa år!












Luciatåg på dagis 10 december 2008


Tågar in så fint!






Nallen är med såklart!



Vinkar till oss!



Mamma o Lucas efteråt!

Emelie o Agnes!



Lucas och Maja!


Pepparkaksgubbe vs Tomte

Imorgon har Lucas luciatåg på dagis, som jag skrev innan. Var nere och köpte en pepparkaksgubbedräkt förut,
tror ni den dög? ICKE! Lucas hade helt klart bestämt att han ska vara tomte! Så han blev jättebesviken när han fick se pepparkaksdräkten. Lilla gubben!
Så Mattiaz började ringa runt till alla tänkbara affärer som kunde ha tomtedräkter, och det var hopplöst!
Men till slut så hittade han en, på BR. Men det kosta, 199 spänn för dräkten, + luva för 50.
Jaja, nu är han nöjd iaf, han blev sååå glad när Mattiaz kom hem med den *s*

Smygstarta..

Jaa. nu har mitt uppehåll varit för långt, jag saknar bloggandet!
Så jag ska smygstarta lite, se hur mycket jag orkar uppdatera. Blir bara ett par rader i början.
Läget på fronten är förkylt. Lucas är nästan klar med sin förkylning, men vi övriga går runt och snorar, huttrar och nyser!
Imorgon är det Luciafirande på Lucas dagis, blir nog såå mysigt! Ska de gå Luciatåg de små liven.
Sen på torsdag är det utvecklingssamtal på dagis om Lucas.

Igår var jag och Mattiaz på en föreläsning om trots och gränssättning. Var väl sådär, men underbart skönt att kunna sitta ner i lugn och ro och bara LYSSNA utan att behöva hålla ett öga på barnen osv, för farmor och farfar passade de igår.
För mig var det en välbehövlig paus, Mattiaz tyckte mest det var tråkigt haha!

Idag har jag och Alfons varit nere på stan och uträttat lite ärenden, var inne på Polarn och Pyret och bytte en mössa som jag köpt till Alfons men som blev för stor, + lämnade in en dubbeljacka där flärpen lossnat i ärmslutet som man drar om runt handleden. Vansinnigt bra att de fixar sånt, gratis! Jackan är toppenbra i sig, men fullkomligt oduglig om man inte kan dra åt runt ärmsluten. Sen lämnade vi in Samhällskunskapsboken på återköp på Akademibokhandeln, 198 kr i tillgodo fick jag (betalade nästan 500 för den) så det blir nog julklappar köpta för de pengarna =)
Behövde köpa en tomtedräkt till Lucas som han ska ha på Luciatåget imorgon, men det fanns inte en endaste liten tomtedräkt i rätt storlek i någon affär! Så de får bli Lucas pepparkaksgubben, hoppas han nöjer sig med det.. Han har ställt in sig på att vara tomte, men det kanske går vägen.

Studierna går helt åt pipsvängen, men mer om det en annan gång.


Två sötnosar softar i pappas säng (jo, vi sover separat! då sover alla bäst)

RSS 2.0