Äntligen!!!!

Om 45 minuter börjar säsongsstarten av Greys Anatomy! GISSA om jag har längtat!
Fast det är sjukt dåligt av Kanal5 att de splittat upp dubbelavssnittet som visades i USA till två avsnitt här, dvs ena visas idag och nästa avsnitt nästa onsdag. Tycker gott de kunde smällt till med ett dubbelavsnitt!
Men ändå,, åååh vad jag har saknat de!  ♥

 


Näsblod

Igår kväll.
Båda barnen har precis badat färdigt, och standard här hemma är att vägra handdukstorkningen och istället springa "nakis", genomblöt och i full kareta ut i vardagsrummet och slänga sig i soffan.
Lucas gick det fint för, hopp i soffan och storskratt.
För lille Alfons däremot som precis har börjat med denna ritual gick det inte fullt så bra för.
Att ta sig till vardagsrummet innebär en tur genom hallen och en skarp högersväng.
Alfons gör världens sladd i den där högersvängen, med blöta fötter på halt plastmattegolv, och faller pladask på näsan.

Näsblod. MASSOR med näsblod. Och tillhörande skrik med krokodiltårar. Stackars liten. Som tur är slutade blodet snabbt, men det var en bekymrad Alfons som ojjade sig över näsan resten av kvällen och ville peta i den hela tiden. Och började gråta om han upptäckte lite torkat blod på fingerspetsen *s*


Hösten

Dåligt med uppdatering, jaaa jag vet *s*

Jobbar på med studierna. Är tacksam så länge man inte har sjuka barn, för då blir studierna drabbade direkt! Passar på att försöka ligga lite före i planeringen hela tiden, så att jag inte halkar efter så mycket när magsjukorna kommer. För kommer det gör de, vi kan bara hoppas att det inte drabbar oss så mycket i år!
Förhoppningsvis så slipper jag bli dålig. Under mina tidigare graviditeter så har jag klarat mig undan både magsjukor, influensor och större förkylningar. Hoppas på samma lycka denna gång!
Det är hemskt att ta hand om två sjuka barn medan man själv springer o kräks.. usch!

På tal om kräks ja, hihi, nu blir det kräkprat! Mattiaz blir vansinnig på mig när jag går runt här hemma och hela tiden analyserar mitt illamående. Typ; "hmm undrar om jag måste kräkas" och "Kanske skulle gå o kräkas nu innan middagen så jag kan äta lite" eller "Ja, jag ska nog kräkas lite, kommer snart!"
Jag är rätt bra på att bestämma mig för att inte kräkas, har rätt bra kontroll på den reflexen hehe (inte alltid då, som imorse när jag öppnade kylen och lukten av gårdagens middagsrester, kasslergratäng, vällde mot mig. Springa o kräääkas!).

Men överlag så mår jag bättre nu. Kräks inte fullt så ofta, inte ens varje dag, hallelujah! Men illa, det mår jag.


Bilskrället gick sönder häromdan. Ny vattenpump, ett oljeläckage i motorn, ny rem till generatorn och nån mojjäng till som var tvungen att bytas. Adjö 7000 kronor, adjö Ullaredsshoppingen! Tack mormor o morfar för lån av pengar! Vi hade INTE haft råd att laga bilen på egen hand!
(jaaaa, jag vet, om man inte har en bil att åka i så kan man inte åka till Ullared, men USCH vad det svider i shoppingnerven! Hade ju barnvakt o allt o skulle få åka utan barn,, SNYFT!)
Kamkedjan måste bytas med, men det kunde vänta lite (även om den var väldigt sliten) och Mattiaz känner tydligen någon som vet hur man gör och gärna hjälper till. Själva delarna är inte såå dyra, drygt arbete bara att sänka ner hela motorn för att komma åt.

Har bestämt på egen hand att det får bli en Ullaredsresa direkt efter nästa löning. Det får va hur mycket folk det vill, JAG MÅSTE DIT! Får lämna Lucas på den nya "Leken" de har där en stund, så får vi shoppa julklappar till barnen då. Alfons får man distrahera på något sätt, men han fattar inte riktigt det där med julklappar än tror jag. + att han glömmer bort vad han sett oss lägga i varukorgen. Lucas däremot, HAN GLÖMMER INTE hehehe..


På tal om Lucas, han var så söt häromdagen när vi var på Ekohallen. De hade precis fått in alla julsaker, och jag blir helt euforisk och MÅSTE kolla! Så jag och Lucas går och "Ooohar" och "Ååååhar" ikapp haha! Han blev lika lycklig han; "Mamma, snart är det jul! Och åååh TITTA vilken fin härna (stjärna), den vill jag ha i mitt nya rum, och åååh vilken fin tomte! Mamma, är det inte jul snaaart?"
Mattiaz alias "The Grinch" suckade bedrövat åt oss och gick därifrån med Alfons *s* Det blir nog jag o Lucas som sköter julpyntandet i år haha! M vill helst inte ha något pynt alls, medans jag ÄLSKAR julstöket! Blir härligt att få julstöka med Lucas =) Han är så stor nu så han uppskattar det verkligen! Alfons kommer nog oxå tycka det blir roligt, men inte redigt på samma sätt som Lucas. Mina älskade små gryn!


Imorse var det vansinnigt kallt när jag gick med barnen till dagis. Soligt o fint, men KAAALLLT! Folk skrapade frost från bilrutorna, så kallt var det. O där promenerade vi en dryg kilometer klockan 07:30 hihi det är till att vara hurtig på morgonen! (eller tvungen, bilskrället är på verkstaden morr). Hösten är officiellt här. Gudars vad vackert det är! Älskar höstfärgerna.





Kräkmaraton

Ledsen för dålig uppdatering, men jag har mått så vansinnigt dåligt! Kräktes massor med gånger igår, fick inte behålla någon mat alls. Inte ens två paket Mentos på kvällen (var förresten inte särskilt angenämt att kräkas mentos, fruktgodissmak på spya liksom haha blää). Så jag har varit ordentligt matt och medtagen.

Ringde till kvinnokliniken på Ryhov idag för att fråga om råd. Så på måndag ska jag dit o få akupunktur samt eventuellt näringsdropp. De ska även göra ett ultraljud när jag ändå är där, ska bli skönt att se så bebisen mår bra! Jag har rätt svårt att tro på att det ens finns en liten tre-centimeters bebis därinne förrän man sett det på bild och ser hjärtslag o så..

Idag har jag faktiskt inte kräkts en enda gång woohoo! Mått illa och varit nära några gånger, men gav mig den på att INTE spy! Har till och med ätit middag med barnen; fiskpinnar, kokt potatis och gräddfilsås. Jättegott =)

Blev mycket kräkprat, men ni får överleva!

Kottar

Barnen är lämnade på dagis, efter en rätt utdragen promenad dit. Lucas vill allra helst gå själv, och eftersom jag inte tänkt använda syskonvagn särskilt mycket sen när bebisen kommer så får han gärna öva! Alfons får då stå på ståbräda.

I alla fall så ska det tittas på tusen saker när man går; plocka höstlöv, kottar, titta på hästarna som går i en hage, studera sniglar o maskar osv. Supermysigt såklart, men det tar typ 45 minuter att komma fram haha! Och det tar typ 20 min i vanligt promenadtempo *s* Fast vi har inte bråttom, och dagis tycker det är helt ok sålänge de kommer innan aktiviteterna börjar vid 9-draget. Så vi njuter av det härliga vädret och plockar en kotte till!


Härlig höstbild från ifjol! Hoppas det blir en lika fin höst i år =)


RSS 2.0