Juligt

Idag har julen verkligen äntrat vårt hem.
Vi har julpyntat lite, jag och Lucas. Samt att jag fixade ordning den första lilla "planteringen", amaryllisen.
Så här fin blev den!





Så här fin blev den torkade frukten! och kanelstång..



Karateförkylning

Är helt vansinnigt otroligt förkyld. Snorar, hostar, mår illa (förutom det jag mår illa i vanliga fall, mer "förkylnings-illamående") febervärk i hela kroppen. Och det blir ju inte bättre!

Lucas är också dålig. M också. Alfons börjar bli pigg och är på dagis idag!

På måndag måste jag vara frisk för då ska vi (jag o tjejerna) åka och hälsa på Linda som fick sin lille Elias för dryga månaden sedan. Jag vill snusa bebis! Inte förkyla ner bebis! Är jag förkyld då så följer jag givetvis inte med.

Jag och Lucas ska baka pepparkaksmuffins idag. Och sortera tvätt. Och börja hänga upp lite julgardiner (jippie!), om vi orkar och inte somnar framför Playhouse Disney. Lussebullarna är SLUT, behöver baka fler. Det får nog bli ett projekt för morgondagen.
Var och köpte en amaryllis och en hyacint på Blomsterlandet häromdan. Har roat mig med att torka apelsin och äppleskivor i ugnen, blev jättesnyggt! Så nu ska jag bara handla grön mossa och sen ska jag sätta ihop egna julgrupper med de torkade frukterna samt kanelstänger och några små tomtar kanske =) Blir så susigt så!

Nej nu ska jag sätta fart med tvätten. Det är märkligt att den alltid blir liggande i IKEA-påsarna minst en vecka tills det typ är dags att tvätta igen. Och man går o plockar ur påsarna och blir sur för att man alltid bara hittar en strumpa *s* Tänk om man kunde varit duktig och sorterat tvätten direkt? Men usch vad så tråkigt de e..



Det här ska vi roa oss med strax! =)


Vansinnigt bra rubrik här

Helgen har förflutit i sakta mak. Inte gjort mycket för världen, mest njutit av tillvaron! Okej, det lät väl lite väl harmoniskt ;) SÅ mycket njutande blir det inte med två förkylda gryn! Lucas har sin hemska förkylningsastma nu igen. Stackarn. Hosta, hosta, hosta, inhalera, hosta, kräkas. Måste höra om en annan medicin när vi ska till vår toppenläkare med Alfons på ons. Inhalationen hjälper bra mot slemmet i luftvägarna, men den gör inget mot hostan. Och det är hostan han kräks av.

Alfons har fått sånt envist eksem, på hela kroppen! Har provat alla receptfria kortisonkrämer mot eksem nu, men inget hjälper bra. Det kliar på han stackarn... Och så ska vi se om vi kan få prova något mer effektivt för hans sömn. Det är ju konstigt, för somliga dagar sover han HELA natten, från 20 - 07, utan ett knyst! Ikväll har han redan vaknat säkert 10 gånger, minst. Hittills så har han fått Tavegyl (allergimedicin som verkar lugnande) och det har väl funkat sådär. Typ inte alls det senaste. Vid förra läkarbesöket sa läkaren att om det inte blivit bättre vid 2 år så finns det möjlighet att få prova en "riktig" sömnmedicin. Oftast  är det så att bara de små väl kommit in i rytmen att sova hela nätter ett bra tag (med hjälp av medicin) så kan man sedan trappa ner på den och till slut ta bort den helt, och de sover fortfarande bra. Just för att de vant sig vid den sömnrytmen. Så det hoppas vi på nu! Även om det svider i mammahjärtat att behöva medicinera sitt barn..

Problemet med Alfons är att han inte kan tagga ner på egen hand, han kan inte "söva om sig" själv som de flesta barn kan. Utan han blir hysterisk och gallskriker när han vaknar till, istället för att snurra runt lite och somna om som Lucas gör. Förhoppningsvis så blir det bättre med den biten när Lucas och Alfons börjar dela rum! Han slipper ha oss i samma rum (som stökar runt med prassliga täcken och Ms snarkande) och att det skapar trygghet att Lucas också sover där. Lucas är en mönsterförebild vad gäller sovande *s*

Det blir säkert bra, men det är ett evigt tjorvande när sömnen inte fungerar. Men det är i alla fall inte uppvak varje halvtimme längre, som det var när vi sökte hjälp för det!


Nej, natten verkar bli strulig, så jag ska inte sitta här och författa ihop en mindre roman. Även om det är lätt att bre på och förklara en massa när det gäller sömn. Man får såå många påhopp när man berättar att vi medicinerar för sömnhjälp, struliga nätter är ju något man ska genomleva och som "går över". Men med bestämda herrar som Alfons så gör det inte det utan lite hjälp på traven! Se tidigare inlägg om high-need-baby ;)




"Små barn, små bekymmer" säger de som vet *s*


Hurt-bulle

I förrgår kväll (ja, jag vet att jag är lite efter ibland) satte jag igång världens lussekattsbak. Hade jag varot redig så hade jag  gjort halv sats ;) Jaja, 3 timmar och 5 plåtar senare blev detta resultatet!



60 stycken minsann! Doftade ljuvligt!


/stolt bullmamma

Tämligen pissig dag


Har väl inte haft den bästa av dagar. Startade starkt med en dålig natt. Lucas hostade och kräktes vid 01, så upp o byta sängkläder medans pappa duschade av honom. Alfons var needy resten av natten och skulle absolut sova med mig (Lucas sov hos pappa i bäddsoffan i vardagsrummet), jag sover aldrig bra med barn i sängen.

Dagen fortsatte fint med att jag bet sönder en tand när jag åt frukost, så fick ringa tandläkaren och få akuttid. Det är inte mycket kvar av den stackars tanden, men hon fixade till den lite provisoriskt. Den håller kanske över jul/nyår (om jag låter bli knäcken hehe) men sen måste den nog dras och jag får ett implantat istället. Billigt billigt. Höll på att kräkas tre gånger i tortyrstolen, klarar ju knappt att borsta tänderna, tänk då att de rotar runt i käften! Hujjeda mig..

När jag tröstshoppat lite på stan skulle jag ta bussen hem. Då hade det hänt en singelolycka nere vid konsum så bussen fick vända. Med andra ord fick jag gå resten av vägen hem. Och det är en sträcka på 1,7 km brant uppförsbacke. Funkar väl fint när man inte har lite foglossning, men nu ååååh vad det värker i höfterna/svanskotan!

Resten av dagen fortsatte i samma tecken. Alfons brände fingertopparna på spisen och Lucas fick 38,6 i feber på kvällen. Jag ska nog gå och sova nu. Så det inte händer nåt mer. Som att Tove åker ur Idol.

Usch, vilken Svenne-Banan-blogg jag har haha!


Avslutar med lite bilder på hur oerhört koncentrerad man kan vara när man klipper!



Tungan rätt i mun!







Klippa o klistra, det är mammas pojk det! =) På tal om det, inhandlade lite julpapper och deko på Westers idag, så nu ska vi snart komma igång med julkortstillverkningen! Måste bara få de små att posera frivilligt med tomtedräkterna.. får nog göras på dagis luciatåg *s*


Såklart så tycker Alfons också om att pyssla..


..även om det inte alltid förekommer vid köksbordet (eller ens på papper!!). Världens sötaste!

Magen

Ja, det har varit lite på latsidan vad gäller magbilderna denna gången! Men nu så, halvvägs på väg, så har jag fått till en mindre smickrande bild =)




Magen v 19+0

Ja, jag vet, jag är tämligen usel på att använda vår faktiskt riktigt bra kamera.
Och jag gillar egentligen inte magen så mycket, för man (jag iaf) ser hur vansinnigt smal jag är om man tänker bort magen. Höftbenen syns, revbenen syns.. Hade det inte varit för magen så skulle jag se anorektisk ut!


Jaja, magen är större denna gången än med de andra två.



   

Magen med Alfons 20+0  Någon magbild på Lucas finns ingen förräns v 24! Latmask mig.

Ett ord, men två betydelser för en snart 4 åring!

Följande dialog utspelades på dagis mellan Lucas och hans favorit-pedagog:

Lucas: Mamma läser matte!
Pedagogen: Jaha, hur gör man då?  (hon ville förmodligen få fram det att man räknar med siffror osv, de jobbar mycket med matematik på förskolan).
Lucas: Det är då mamma går ut med hunden!


Så att ordet "matte" har två betydelser har vår smarte son klurat ut. Matte som man räknar med, och att mamma är matte till Teddy =)



/ Stolt mamma


Vanlig

En väldigt enkel anledning till att jag inte bloggat så mycket det senaste är att jag inte haft ork, energi eller känt någon vidare inspiration. Risken är att min blogg enbart hade handlat om kräk, illamående och vad de övriga i familjen har för sig. Boring!

Finns det något som får mig att lämna en blogg på två röda är en blogg som i princip bara handlar om en persons vardag, t ex vad de äter till middag, detaljer om varenda händelse som hänt under dagen osv.
Inte så, men jag känner inte att jag behöver veta vad folk äter till middag, eller om deras hund bajjade en JÄTTEKORV på promenaden imorse! Nope, inte intressant.

Mina absoluta favoritbloggar innehåller inte mycket sånt. Jag gillar att läsa inlägg som provocerar, som är dråpliga och fyllda med ironi, som får läsaren att tänka till. Eventuellt också bloggar om livsöden.

http://ladydahmer.blogg.se/ helt fantastisk blogg. Provocerar och inspirerar! Jag vill skriva en sån blogg.


Det är därför jag inte bloggat så mycket. Känner inte att jag kunnat hålla den kvalle jag velat. Men ska bättra mig, jag lovar!


Tills vidare kan jag berätta att jag har tvättid nu, och att jag och gubben ska åka och handla lite mat innan vi hämtar barnen på dagis. För den verkligt intresserade läsaren kan jag även tala om att innan allt detta så ska hunden få gå ut en sväng och producera en JÄTTEKORV! ;) Vansinnigt spännande va?

Ger upp

Jag hade skrivit ett asbra inlägg. Och sen klickade jag bort det innan jag publicerade det. Allt borta. Därför uppdaterar jag inte oftare, jag pallar inte när allt försvinner!

Ultraljud!

Här e våran bäse på bild =) Var inte helt lätt att få till vare sig bra bilder eller att mäta det som mätas ska! Pyret låg inte still en sekund *s*



RSS 2.0