Tyst

jaaa, jag vet att jag varit tyst.
Men jag orkar verkligen inte skriva så ofta, för jag pluggar så de glöder!
Usch de tar så mkt mer tid o energi än jag trodde, jag orkar inget annat
Är bara trött, trött, trött!! huuu...

jaja, nu ska jag slöa vid tvn, idag har jag pluggstrejk! haha! behöver vila ikväll.. bara sitta o dega,,,


byebye

Mysig lördag

Underbar dag idag!
Barnen är förkylda, Lucas har jobbigt med hostan (förkylninsastman) och sover uruselt. Inatt vaknade han 03:45 o ville gå upp för dan! Klockan 5 får vara ok, kl 4 är INTE ok! De slutade med att M fick gå in o lägga sig hos honom, o sen sov han till strax efter 7.

Annars så är Lucasens humör helt hopplöst nu när  han inte mår helt toppen. Han är URJOBBIG rent ut sagt!
Det trotsas, Alfons hamnar OFTA ivägen o blir puttad/sparkad/osv.. de e inte kul alls! Det gnälls o grinas, dagarna är långa nu,,  Alfons är oxå lite snorig och hostig, men på bra humör! Han håller dessutom på o få sin 4e tand hihi!

Idag så var det så underbart väder på förmiddagen, riktigt soligt o härligt ute! Är dock kallt i luften, nu har hösten verkligen kopplat sitt grepp. Fast de e skön luft, klar o frisk. Gillar hösten! Känns som en nystart. Sommaren är över och vardagen återvänder. Man blir sugen på att ta tag i saker! Jag har tagit tag i min tandhälsa. Känns SJUKT bra! Är helskraj varje gång jag går dit, men mina dåliga tänder har hängt över mig som ett mörkt moln i många år, men jag har inte orkat ta tag i det. Nu ska jag bara få en prisuppgift på hur mkt det kommer kosta alltihop, får veta det på onsdag när jag ska dit (då ska vi borra upp två tänder som det är hål i, fast hålen är UNDER de gamla lagningarna!!!!! eventuellt måstde de OXÅ rotfyllas buhuuu). I alla fall, sen hänger det på banken oxå om jag ska kunna renovera mina tänder, ska höja ett lån som vi har ihop, jag o mattiaz. Den här gången är det ju inte en bil eller nåt annat onödigt vi ska köpa, utan det handlar om min urusla tandhälsa.
Kände mig så nyttig häromdan när jag efter tandläkaren hoppade in på apoteket, hämtade ut ett munskölj som jag fått på recept + köpte tandtråd. Jag har ALDRIG använt tandtråd! Eller jo, ja har väl testat ett par gånger, men har aldrig haft tålamod o grejja med det. Men nu gör jag det, o sköljer med munsköljen två gånger om dan!
Man känner sig sååå fräsch i munnen! Underbart!

I alla fall, fint väder idag, så vi gick på en låååång promenad upp till Dalvik. Skulle gå till Babytider (en barnvagnsbutik) o kika om de hade någon schysst sittvagn. Det hade de, en Basson Baby Polo. Ett danskt märke.
Den har allt vi letat efter på 1klass och Babyproffsen, men inte hittat.
Liten och kompakt, men ändå stabilt chassi, 3hjulig. Blir helt platt ihopfälld. Och enormt prisvärd!
Vi hittade en Maxi cosi på 1klass som vi gillade, men den kostade 4papp. För en sittvagn?! Nejtack!
Polon kostade 1500. Färgen var väl inte helt toppen, skrikigt ljusblå/turkos variant (haha!) lite tuff, men man kommer tröttna på den. Men vi valde o inte tänka på färgen nu. De va vagnen i sig som var bra.
I alla fall så bestämde vi att hämta den på måndag, men vad tror ni hände när vi nästan kommit hem?
Vi får PUNKA på syskonvagnen! JO!
De e ju inte klokt vad denna vagn bråkar med oss.
Så M fick åka upp o köpa Polon idag. Lägger ut bilder på den när ja hunnit fota.
Kommer bli skitbökigt o vara utan syskonvagnen, nu kan jag inte ta med barnen nånstans själv åhåå,
men har vi två vagnar så kan vi gå jag o M iaf.
Måste få lagat däcket. Hur sjutton gör man de. Åhåå.
Jaja, får höra med babyproffsen på mån.

I alla fall så var vi ute o gick i 2 ½ timme, såååå skönt!
Sen hem o sova med barnen, gött.

På em så kräktes Lucas MASSOR med slem, i soffan *bläää*
Men var lite bra, för han hade väldigt mkt slem i luftrören, hostade massor.
Bättre att det kom upp på dagen än att han kräks inatt. hostade inte lika mkt efter det heller.

Nu ska jag titta på tv lite, hörde att Blondinbella ska vara med på Extra Extra,
kan kanske bli kul o se!

Har tagit studieledigt idag, har känt mig vansinnigt stressad de senaste. Jätteskönt att koppla bort det
bara för en dag!

Sköt om er, kram kram!

Våran syskonvagn..

..ja den har det varit en del strul med! Där fick man för att man valde budgetvagn.
följande har gått sönder:

  • En säkerhetsrem under Alfons sittdel lossnade rätt snabbt efter vi fick vagnen. Då åkte alfons liggdel så vi brydde oss inte om o byta sittdelen just då. Skulle byta den häromveckan och upptäckte då att vi fått klädseln som här till Lucas sida, dvs FEL sida.
  • Gummit på handtaget sprack.
  • Ena bågen gick av (?!)
  • Första gången jag skulle prova footsacken till sittdelarna så lossnade tryckknapparna på BÅDA sidor på vagnsklädseln.
  • När vi gick på stan en dag så lossnade helt sonika skruven till sufflettfästet. OK?! Visst, enkelt att åtgärda själv, var bara att skruva dit igen, men ändå.

Men förutom det så har vagnen varit bra! *suck*

Så det som behövde fixas var nytt gummi på handtaget (vi var nere hos babyproffsen där vi köpte den o fick nytt gummi, men har inte orkat byta hehe), ny båge + ny klädsel till ena sittdelen (den ena fick vi ju, fast det var fel sida).
Dock så poängterade jag nu när vi var nere med vagnen i förrgår att vi är rätt ledsna på vagnen och vill mest spy när vi ser den, och att en ny färg skulle göra det hela lite roligt igen. Vi har den brun/beiga nu, och visst den var snygg DÅ, men shit va trött man e på den nu. Vi hade beställt en svart först, men sen såg Mattiaz den bruna o ville ha den absolut hehe., I alla fall så sa jag till de där nere att jag hellre skulle vilja ha en svart klädsel, om det går att ordna. Skulle till o med kunna tänka mig o betala lite för de delarna på vagnen som inte behövde bytas, typ suffletter, footsack mm.
Just då när vi var där så visste de inte hur det skulle kunna lösas, för han som har hand om Babytavelvagnarna var inte där.
Men idag så ringde de o sa att de beställt en helt ny svart klädsel till hela vagnen! O jag behövde inte ens tjata om att jag tyckte vi kunde få en helt ny klädsel som plåster på såren *s*

Så summa summarum så är vi inte längre så missnöjda haha! Hoppas bara att den nya klädseln inte är något måndagsexemplar.. O tänk så schnöggt de kommer bli med barnens wrappers som är svart/turkos kommer bli med svarta vagnen! Kan knappt vänta tills det blir levererat, kan ta 1-2 veckor åhååå hur ska jag kunna vänta sååå länge!

På tal om wrapperserna, hihi, beställde de här från Bumblebee, hur fina o mysiga som helst! Kan varmt rekomendera dom! Urgosiga i fleece, o så kan man designa de hur man vill. Toppenfina, eller hur?




Åååååh

har ingen lust o skriva ett inlägg egentligen, för jag kommer bara gnälla!!
så nu vet ni det, vill ni behålla ert goda humör så kan ni sluta läsa nu.

Studierna suger musten ur mig. Jag mår piss varje torsdag när jag vet att skrivuppgiften måste bli klar för att skickas in på fredag. Varje fredag känner jag enorm stress över kommande veckans uppgift, för uppgifterna blir såklart bara svårare och svårare. Och dygnet får tyvärr inga fler timmar. Och barnen lämnar inte mer tid till studierna, vílket de inte ska såklart. Det är inte deras fel att deras mamma kom på den korkade idén att börja plugga. Extremt hurtigt och bra när man inte hade börjat, just nu känns det mest vansinnigt jobbigt och omotiverat.

Men nu har man satt sig i den här sitsen, jag har inget val än att fullfölja. Hittills har det löst sig och gått bra på inlämningarna, så helt pottaskit är det ju inte. Men jag är bara rädd att jag kommer slita ut mig, jag vill inte gå in i väggen bara för lite studier. No way. Men sen är jag ju sån med, allt eller inget. Jag gör inget halvdant när jag väl bestämt mig, om det så gäller studier, dopkalas eller städning. Har jag väl bestämt mig så gör jag det bästa jag kan. Vilket oftast leder till att jag gör lite mer än jag egentligen orkar. FrökenDuktig-syndromet. Orkar inte göra nånting halvdant, för det är inte JAG. Halvmesyr duger inte (alltså nånting jag gör). Jag säger till andra: Nej men slit inte ihjäl dig, vi blir nöjda ändå! Men när det gäller nåt jag ska göra så höjer jag ribban åt mig själv nåt så vansinnigt, onyttigt högt verkligen. För att själv bli nöjd.

I alla fall, studierna känns tunga just nu, orkar egentligen inte. Det är tufft att sitta varje kväll o plugga. Det tar mer tid och energi än jag trodde det skulle göra.  Har inte ens tid att sitta här och skriva, men jag orkade verkligen inte skriva mer på min argumentationsartikel ikväll. Argumenten har helt enkelt tagit slut samtidigt som motivationen.

Barnen mår ok, Lucas har haft feber i helgen, förmodligen en förkylning som låg o lurade, idag var han iaf pigg och fick gå till dagis. Där hade han varit som vanligt, glad och sprallig. Hela eftermiddagen har han varit lugn, lite väl lugn nästan. Lite snorig nu på em o hostar. får väl se hur det går.
Alfons var lite tät nu när han sov, men verkar ha släppt.

Imorgon ska jag till tandläkaren (dessutom...) och få reda på hur många hål jag har. Nån som vågar sig på en gissning? Kan lägga till att min tandkvalité är galet dålig, och jag har inte lagat nånting sen ett tag INNAN det började kosta pengar. Är så rädd så de e sjukt. Har en massa hål iaf, kan se de själv, + 2 rotfyllningar. hujjeda mig.
Var och fyllde en av de tänder som ska rotfyllas igår. Fyllningen hade ramlat ur o tanden började göra ont, så jag tog tjuren vid hornen o fick en akuttid igår. Iaf så är jag ju vansinnigt rädd, så rädd så jag har hjärtklappning (JO!) en hel dag innan jag ska dit. Just nu känns det ok inför morgondagen, är ju bara undersökning så det blir ju inget borrande iaf. Hatar den stunden precis när de ropar in en till undersökningsrummet, och man går i den långa korridoren bort till rummet man ska till, känns precis som om man ska till sin egen avrättning.
Hela tiden tänker jag: "Nu vänder jag mig om o springer härifrån. Dumma ben, sluta GÅ, vänd istället om och spring härifrån, ingen kan tvinga dig att gå in där!".
Märkligt nog så slutar det alltid med att man hamnar i stolen ändå. Tänk om ens ben kunde lyda mina panikångesttankar nån gång.
Undrar hur jag ska överleva en rotfyllning. Måste på allvar be o få lustgas. BAJS att ja ammar fortfarande, annars så hade en Stesolid varit givet! (Stesolid är lugnande). Går ju inte när ja ammar. Lustgas funkar toppen vid förlossning, måste definivt få prova det vid rotfyllning. Får man lite annat o tänka på än att de ska joxa med mina tänder aaaaaah!!!!
Vid lagning fungerar det hyffsat med hög musik i MP3n. Så högt så det överröstar borrningen.

Måste berätta om den tandläkaren jag hade igår. vilket nöt!
Det första han sa när han undersökt tanden var: Någon bedövning är inte nödvändigt, tanden är stendöd.
Jaha?! Tack så mkt, min tandläkarskräck blev GENAST så mkt bättre!
Nu så kändes det ju knappt ingenting, tanden VAR verkligen död, men nån gång så stack det till o ja sa AJ.
Då sa det opedagogiska puckot till tandläkare: "Du bara tror att det ska göra mer ont, det är därför du är rädd. Det där gjorde inte särskilt ont då tanden är död".
JAHA?! Säg mig herr okänsliga tanddödar-tandläkare, HUR kan du känna det jag känner?
Kanhända att det är så som du säger, att jag är rädd att det ska göra mer ont, fine, men du kan omöjligt veta HUR ont det gör på mig. Såvida ni inte har någon sensor som mäter mina nervers reaktion. Men det är högst osannolikt.
Vilket praktpucko.
Och man vill inte höra någon sån replik som de uppenbarligen lärt sig på tandläkarhögskolan när man ligger o är skiträdd. Suck.

Godmorgon!

Jahapp, en ny dag har stundats! hehe,,,
Lucas vaknade runt 06, i vanlig ordning.
Idag hade jag o alfons tänkt bege oss till öppna förskolan, men ja börjar inse att jag har lite väl mkt o plugga för o hinna med. Fast om ja stannar hemma så kommer jag säkert somna när jag nattar Alfons på fm.
Fast det kanske inte vore fel med lite sömn då? Så kanske jag orkar plugga desto mer senare..
Skulle kanske satsa på det.. är verkligen vansinnigt trött..

I em ska vi iaf åka och handla lite maaaat! Det börjar eka lite lätt i kylskåp o skafferi =P o barnens blöjor börjar ta slut,,
Har skjutit på handlingen flera dagar nu, är ju sååå tråkigt.
Så dagens to do blir nog följande:

-Sova förmiddagstupplur med Alfons, samla energi
-Skriva handlingslista o hitta på veckomatsedel (alltid lika svårt)
-Plugga när barnen sover efter dagishämtning
-Åka o handla
-Plugga när barnen sover ikväll

Vilken roooollig dag idag hehe,,,

Jaja, dags o klä på lucas inför dagis (+ väcka pappa, han har inte gått upp än!)


Åååh jag orkar inte,,

Jag är sååå trött,, Igår somnade jag när jag nattade Alfons, Mattiaz väckte mig vid 21:30 o frågade om jag inte skulle plugga ikväll.. SKIT oxå, det var ju planen!
Så nu har jag fått plugga ihjäl mig idag istället. Och jag är inte ens halvvägs färdigt. Ber till Gud att del B i skrivuppgiften är enkel, man ska göra en analys av en medeltida text/saga, så det borde bara vara att flumma på litegrann..
Hoppas jag! Det var svårt med referatet som är del A, för de e sååå mkt skrivregler o grejjer o hålla ordning på (jag är van att skriva som ja pratar, dvs rätt SLARVIGT!) + att man bara fick använda 400 tecken för o sammanfatta en text på över 1100 tecken,, inte så lätt, gäller o få med det viktiga och sortera bort det som bara är utfyllnad.
Men jag tror att texten börjar komma ihop nu. Lite finlir kvar, ska kolla igenom ORD FÖR ORD så ja inte gör om några misstag från förra veckans inlämning!
För jag SKA ha mer än G i den här kursen, iaf VG!
G får de som gör tappra försök att skriva, jag har iaf lätt för o hitta ord o får nästan aldrig skrivkramp.
Sen att jag inte är så haj på skrivregler, de lär jag mig.
Jaja, jag överlever nog med ett G som slutbetyg oxå, men då blir jag SUR. =P

Idag var vi med barnen på IKEA o en sväng på A6. Det var "Kundens Dag" på ikea idag haha! De hade massa jippon, liveband o gratismat =P O så hade de buffé med massa mat (både kall och varm) för 25kr! INKL dricka!
Snorbilligt.
Fast jag o Lucas fikade, men M åt mat heheh,,
Köpte inget speciellt, Alfons hittade en gose-hund som han började slemma o tugga på, så den var vi väl i princip tvugna o köpa just därför, o Lucas fick en käpphäst *s*
Sen blev det två diskborstar haha och sånna filt-plattor man har under möbler,, så de inte ska skrapa på golvet typ,,


Här kommer julklappstips för släktingar!

Lucas börjar växa ur sin spjälsäng, och det är snart dags för Alfons att börja sova i den!
Så Lucas önskar sig denna säng i julklapp! Eller pengar så han kan köpa den! =)
Den är verkligen sååå fin, och Lucas har provluggit den och är helt inställd på att stora pojkar sover i riktig säng *s*


Den heter KRITTER och färgen ska vara vit! (den finns i andra färger, men vi vill ha vit så det matchar hans övriga möbler!!). Den är ju såå söt med de små fåren i huvudänden *s*

Hej hopp

jahapp då var en förmiddag ännu till ända!
Alfons har sovit, jag har betalt lite räkningar (jag vet, ja e slö, de e ju den 2e redan!), skulle egentligen pluggat men ja hann inte hehe,, han sov bara i 1 ½ timme.
Ska snart iväg o hämta Lucas på dagis, ska även ha inskolningssamtal idag. Man har de för o sammanfatta inskolningen o få svar på frågor osv.
De e så underbara på dagis, helt vansinnigt! Lucas trivs som fisken i vattnet.

Ska iväg sen o titta efter en bilstol till Alfons. Börjar snart bli dags o köpa en ny, babyskyddet kan han ju inte ha för evigt!
Får passa på nu medans de rear ut det här årets färger.  Lurar på om de ska få bli en Maxi Cosi Mobi, en sån vi har till Lucas. Känns snyggast o ha samma modell. Samma färg går nog inte men men =)

Nej nu ska ja byta om från pyjamas till nåt man kan visa sig bland folk för! =P

byebye ha en härlig dag alla!

Fick resultatet idag!

hihi idag fick jag min första skrivuppgift tillbaka från läraren, rättad och klar!!
Gick sådär, jag gjorde en del missar med meningsbyggnad och styckeindelning i mitt personliga brev,
men det fick bara vara på ett A4, o HUR mkt får man plats o skriva med på ett A4 när man ska presentera sig själv!
Inte mycket!
Jag hade en massa små anekdoter att berätta om mina läs o skrivvanor haha =) så de e klart att det blev lite knökat..
Och mycket talspråk blev det, t ex så ska man inte skriva "medans" utan bara "medan" Que?
Så inte "Medans jag gjorde det så gjorde du det..."
Utan "Medan jag gjorde det så gjorde du det.."
Ser helt fel ut och låter galet enlig mig, men tydligen ska det va så! Så nu vet jag det *s*

Den språkhistoria analysen fick jag bra omdöme på däremot! (TACK svärfar!!)
Texten var näst intill felfri, enda kommentaren var att ön Ceylon inte längre heter Ceylon hehe, utan Sri Lanka,,
Men vem visste det?
Sen hade jag flummat lite (en hel del) o analyserat på egen hand, och fick följande kommentar:

"Du har gjort flera intressanta iakttagelser och reflektioner över språkskillnaderna förr och nu.
Bra! "

Så de va kul, då vet jag att mitt flum inte bara är meningslöst dravvel som inte ens är värt att skriva *s*

Så nu ska jag hugga tag i nästa skrivuppgift!
Då ska jag göra ett referat av en låååång text (hur ska det gå, jag som inte kan skriva kort!)
och en analys av en medeltida text/saga (snark).
Det är väl bara att sätta igång o pulvrisera texten jag ska referera, ta bort vartena litet onödigt ord, hujjeda mig...
Ord som är så bra o ha haha!

Är redan nu nervös över betygssamtalet man har efter kursen, så här går det till:

"I samband med kursslut ska du hålla ett betygssamtal med din lärare.
Syftet med detta är att du ska få en god uppfattning om på vilka grunder ditt arbete under kursen har bedömts.
Eftersom vi inte träffas ansikte mot ansikte är det också viktigt att läraren kan vara helt säker på att just du gjort de betygsgrundande uppgifterna under självständiga former.
Detta kontrolleras under betygssamtalet. Om vi finner att tveksamheter föreligger får du göra kompletterande prov på lokal under övervakade former för att ditt betyg ska gälla.
 Du ska också vara beredd på att vi slumpvis kallar in kursdeltagare för övervakade prov.


Jag kommer under betygssamtalet dessutom att ställa kunskapsfrågor på kursinnehållet i allmänhet.
Om du på ett tydligt sätt kan svara på frågorna kan jag sätta ett godkänt slutbetyg. Samtalet är alltså dels en id-kontroll och dels en kunskapskontroll. Det ingår i NTI:s avtal med din kommun. Det tar i normala fall ca 10-15 minuter."

jisses, tänk om man inte kommer ihåg de man läste om första veckan på kursen!
eller ja, de kommer ja inte göra, jag får väl se till o ha skrivit ner lite snabba korta fakta om de vi läst så jag kan
komma ihåg,, hoho nervöööös...

nej nu ska ja börja pulvrisera lite text,,, byebye!


RSS 2.0