Busy day

Ännu en dag idag! Man ska verligen vara tacksam för varje dag man får vakna upp vid liv.. Det är så lätt att ta allt för givet och klaga över sitt liv, när man egentligen är så otroligt lyckligt lottad!

Idag har jag spenderat förmiddagen med pyssel. Det är många högtider den närmsta tiden, en del födelsedagar, mors dag och så! Roligt att få tillfälle att tillverka kort, såå roligt! Inhandlade en del fina papper i ullared häromveckan. Billigt! Om man handlade 10 ark så kostade de bara 5 k st!! Blev en del die-cuts också.. Och 3D-stickers. Var nere på Panduro förra veckan o köpte lite nya stämplar med. Har inte stämplat så mycket innan, men det är riktigt kul! Köpte ett alfabet med versaler, det med små bokstäver var slut. Får ner snart igen och kolla om det kommit in. Versaler är inte lika användbart.

I eftermiddag är det gårdsfest på dagis. Terminen börjar närma sig sitt slut (tror de går nästa vecka till bara). Så då brukar vi ha en liten fest och avtacka pedagogerna med en liten blomma. Det förtjänar de! De gör ett fantastiskt arbete med våra barn, och är helt underbara! Så det blir grillning och socialisering med de andra föräldrarna sedan. Trevligt!
Hoppas bara vädret håller sig i schack, det blåser idag oh regnmolnen passerar varandra. Inget regn än, men man vet ju aldrig..

Nej, nu ska jag ta en dusch och städa undan mina scrapbooksaker innan de små liven kommer hem!


Blomfröna som jag o barnen planterade på balkongen har äntligen börjat kika fram, till barnens förtjusning!


Astrid Lindgrens Värld

Jaa, där var vi i måndags! Och det var helt underbart! Fint väder och lagom lite folk..


Startade med en pippi-föreställning!!


Sen blev det fika..


..och vattenlek vid stenarna som "spottar" vatten hihi!






Till slut fick de ta av sig kläderna och riktigt plaska loss, innan kläderna blev helt genomblöta *s*


Här är vi uppe i Villa Villekulla!


Nu är vi hos Nils Karlsson pyssling


Världens största toastol haha


Lucas och farfar leker på Emils gård


Lucas sitter på Lukas *s*


Pippi kom på promenad genom parken!


Vi tittar på föreställning om när Emil fastnar i soppskålen haha!


Vi klättrar upp i Mattisborgen! (Ronja Rövardotter)








Lucas i "lilla lilla staden"!




De ser ut som små jättar hihi!


En väldigt lyckad dag avslutas med lunch!

Rolig post!

Igår damp det ner ett efterlängtat paket i brevnedkastet! Nämligen de här underbara hängslebyxorna från Bumblebee.





Helt enkelt underbara, i härligt tjock o mjuk velour! Åsa gör unika och kanonfina kläder, har redan en till beställning på gång *s*

Nu ska jag snart iväg och hämta de små liven på dagis, vi ska iväg till A6 direkt tänkte jag! Då blir Lucas glad haha! Om man frågar honom om han vill åka någonstans/frågar vad han vill göra, så får man ALLTID svaret; "jag vill åka till A6!".
Sötnos!

Ikväll lägger jag upp bilder från en utflykt vi gjorde i måndags, missa inte det!

MÄN!



Mattiaz har sorterat ett berg tvätt. "Tacksamt", givetvis (varför det nu skulle vara tacksamt när jag sköter själva tvättandet).
Men, tvätthögarna kommer aldrig längre än så här! Eller jo, HANS tvätt. Min tvätt kan jag fatta (högen i soffan), men barnens har han vikt fint o lagt i högar. Tror han på fullaste allvar att de själva knallar iväg och hoppar i barnens byrålådor?

Godmorgon!

Jahapp, då var barnen lämnade på dagis och jag är åter hemkommen! Funderar på vad förmiddagen har att bjuda på. Förmodligen inte så vansinnigt mycket, ska diska lite och duscha, sen blir det lunch och hämta de små liven igen! Direkt efter dagis ska vi hem till Emelie, så barnen får leka och stoja! Ska ta med Teddy så dogsen också får brassa av sig *s*

Det är vad dagen har att erbjuda! Blir trevligt =)

Nu ska jag sätta lite fart, förmiddagen går så fort och man hinner inte göra någonting om man fastnar framför datorn hehe..Får bara bli en snabb blogg-vända..

Ha en härlig dag!

Eurovisionsfestivalen

Har bra flow just nu. Blogga känns enkelt och roligt! Det gör väl som allt annat; går i perioder. Roligt!

Då har denna dagen börjat närma sig sitt slut. Har varit en lugn dag idag, M har haft migrän hela dagen och mest sovit, så jag och barnen har varit ute och lekt! Hade egentligen tänkt bege oss till en "riktig" lekplats idag (vår egentillverkad lilla lekplats utanför huset tröttnar de snabbt på) men det tornade upp så mycket regnmoln så vi riskerade inget. Bara för det så var det uppehåll hela kvällen! Det är pinsamt så sällan vi är iväg till Stadsparksleken. Vi bor ju för sjutton på gångavstånd! Tar max 15 min att gå! Måste hurta till mig och gå dit oftare med barnen..

Läste i en väns blogg om en dispyt mellan henne och en vän ang att vända de små framåtvänt i bilen. Enligt alla rekomendationer från NTF med flera så SKA barn under 4 år sitta bakåtvänt. Varför? Barn yngre än det har inte tillräckligt starka nackar för att klara en krock. Bara minutrarna efter jag läst om hennes "bråk" med sin vän om detta så snubblar jag på den här länken (som för övrigt är ett fantastiskt initiativ av Volvo, även om det är reklam) inne på en annan blogg. Postar den omedelbart hos min vän, för det är aldrig roligt att bråka om någonting, och även om hon helt klart hade rätt jämtemot sin vän så kan man behöva lite medhåll, eller hur man ska uttrycka sig. Kul att du uppskattade länken, och roligt att den gjorde din dag lite bättre!
  Big Hug STYRKEKRAM! (i sann FL-anda hehe)


Nej, nu ska jag glama på evrusjonsfestivalen!

Sköt om er!




 

Kampen om en bänkdiskmaskin

Har känt mig kymig idag. Utsövd, men en liten gnagande känsla av... bläää! Som en kubbad säl.  Club
Ska börja äta Sertralin snart, nu när vi slutat amma o allt. Drar mig lite för att börja bara, man kan tydligen må ordentligt illa i början! Avvaktar nog några dagar till.. Ska iväg imorgon o vill gärna må bra då!

Var förresten hos frissan häromdan! Blev varken nöjd eller missnöjd.. Hel lugg. Inte van vid det! Brukar ha min snelugg hehe.. Kortklippt bak med lite längder fram.

Äääh lägger in en bild!

   
På sidan o rakt framifrån

Ska nog sluta klippa kort nu och låta det bli långt igen! Har passerat den "fasen" nu hehe..
Iaf, slängde på lite eyeliner, mascara och läppglans förut. Och plattade håret. Så kände jag mig lite piggare!
Även om man inte mår toppen så känner man sig bättre om man ser (?) hyffsad ut.

Förut visade M en annons på blocket; en begagnad bänkdiskmaskin! En begagnad är bättre än ingen alls.
Nu är det en finhårig balans om hur mycket man ska prata/tjata/påminna om annonsen hehe.. Tjatar ja för mycket så kommer han INTE vilja köpa den!  Bounce  Han nämnde förut något om att iaf åka o kolla på den.. Får försöka spinna vidare på det.. Stay tuned!

Kan inte tro att det är sant!

Inatt sov Alfons oavbrutet HELA natten i EGEN säng iiiiih!!  Bounce
Somnade runt 20:30 och sov till 05:30. Han var fortfarande trött när han vaknade, och väckte hela huset.. Han vill amma och somna om. Så som han brukade få göra! Det tog en stund innan han lugnade ner sig och ville äta frukost.. Såklart vaknade Lucas mitt i allt!

Alfons somade nästan igen vi 06, men då hojtar Lucas inifrån sitt rum: "Mamma, nu börjar Macka-packa o allihopa!".
Båda barnen ÄLSKAR "I drömmarnas trädgård" så Alfons blev klarvaken igen o ropade :"TITTA!!".
Kommer nog vara två trötta barn som kommer hem efter dagis *s*

Nu ska jag ta tag i disken! Tvättar också. Hoppas på att M går med på o köpa en bänkdiskmaskin snaaart! Blir knäpp av allt handdiskande, såå tråkigt och det blir massor med disk hur fort som helst!


Lucas matar ankor i Knektaparken!


Vi överlevde!!

men usch  vad trötta vi är!  Tired

Mattiaz pass hade gått rätt smidigt ändå, Alfons var stökig mellan 23-01, och sedan lite till o från! När mitt pass började vid 03 så sov han, och gjorde det fram till halv 5. Då var han döhungrig såklart, och jag försökte mata lite gröt. Han ville såklart ha "tutt-tutt", så det blev skrik i köket en stund innan han accepterade att det helt enkelt inte blir ngn tutt-tutt *s*
Gick hem med lite flingor o fil till slut.. Sen sov vi till halv 7 o då vaknade även Lucas!

Har varit kinkigt hela morgonen (han är dödstrött stackarn) så vi ska ge oss iväg till torget en sväng så han får sussa i vagnen en liten stund, o så M får sova i lugn o ro!

Just det, har tvättat två maskiner tvätt oxå. Supermorsa eller?  Super    Too Funny   
 






Påsken

Usch, jag ligger sååå mkt efter med alla bilder känner jag! Här kommer en laddning bilder från påskafton.


Alfons och farmor äter påskmiddag!


Lucas äter påskmat!


Lilla familjen Halldén Österlind hehe


Farfar, gammelmorfar, Lucas och gammelmormor sitter på "ljugarbänken"  det vackra vädret!


Faster Emmelie och Alfons!


Äldst och yngst! Gammelmorfar och Alfons


Farfar och pojkarna!


Påskbrasan!


Mamma och Alfons


Pojkarna grejjar!


Vackraste Lucas!

Ikväll smäller det

Inatt tar vi den stora kampen! Kampen om amningen,, Alfons vägrar sluta fast ja vill, men nu är det nog, det får bära eller brista! Nätterna måste bli bättre, och om det hänger på amningen så är det värt ett försök. Och inte minst för min egen skull, jag måste börja äta mina antidepressiva tabletter nu, och de är inte kompatibla med amning. Tyvärr.

Men jag har grym ångest inför natten! Ska själv ta lite Tavegyl så jag förhoppningsvis kan slappna av lite lättare och få lite sömn, trots att Alfons med all säkerhet kommer gallskrika i rummet bredvid! Vi ska dela på nätterna framöver, så Mattiaz tar första passet fram till 03 (vilket givetvis förutsätter att jag lägger mig runt 22) och sen tar jag nästa pass fram till morgonen. Så är planen iaf! Jag sover inne hos Lucas på tältsäng med öronproppar. Stackars Alfons har ingen aning om vad som väntar.. Har pratat lite om att "tutt-tutt" är slut och inte finns mer, men svårt och veta hur mycket en 18-månaders förstår, och kan ta in vad som det egentligen innebär!

Jaja, skrikigt kommer det med all säkerhet bli! Kommer lägga mig TIDIGT och försöka somna innan det brakar loss..

På tal om något helt annat så har det åskat här idag. Berättade för Lucas att de förr i tiden trodde att en gubbe hamrade med hammare så det var därför det dundrar så. Det snappade han upp direkt och frågade typ tusen gånger varför han inte kunde se hammaren!  Lol Sötnos!

 

Båda barnen sitter på farfars traktor!





Jag har bara regn hos mig..

Usch, pissigt väder idag!  Rainy


Hade IAP-samtal för Lucas idag på dagis! Man går igenom lite om hur läsåret har varit, hur barnet har utvecklats, vad man ska jobba med osv.. Lucas fick bara beröm haha! Nästan iaf ;-)
Det är roligt, för de har verkligen lärt känna honom, och uppfattar honom precis som vi gör! Vad han tycker om och inte, hur han är som person, styrkor och svagheter och så. Vi har verkligen världens bästa förskola!!

De hade låtit honom rita ett självporträtt! Först så hade han kluddat lite och tyckt att han inte kunde, men med lite direktioner (typ; rita en rund ring till huvud) så hade han lyckats! En hyffsat rund cirkel som huvud, och sen två ögon, näsa och to m en mun! Hans ansvarspedagog sa att så små barn brukar inte få med munnen, så efter att näsan var färdig så hade hon tänkt plocka undan pennorna, men då hade Lucas sagt: "vänta, jag glömde munnen!". Duktiga killen!

Hon har även gjort en intervju med honom, där hon frågat vad alla i hans familj heter, vad han gillar att leka med och så. På frågan om vad han gillar för mat hade han svarat: "Välling, flingor och fredagsmys!". Busunge!

Måste dra nu, skriver mer senare, ska ner till stan o göra massa ärenden *suck*

Mohaha

Alla barnen på dagis tjoar "Heja HV!" ,
utom Lucas, som springer runt o ropar "Heja Modo!"  ROTFL

Uppdatering

Först vill jag ursäkta eventuellt förekommande stavfel, min laptop är lite sjuklig för tillfället! Vissa tangenter vägra fungera, och så flimrar skärmen emellanåt. Får nog kanke skicka in den på reparation..(varför valde jag att köpa den på nätet? JOBBIGT att behöva skicka den fram och tillbaka!).

Idag regnar det ute, liksom igår.. Typiskt, precis när vi köpt en grill så kommer regnet! Vår vanliga otur hehe,, skulle bli fint till helgen kanske, hoppas på det! Fast i helgen kommer vi nog inte orka göra så mycket iofs.. Då ska vi nämligen SLUTA AMMA! Helvetet kommer släppa loss! Kan inte säga att jag ser fram emot det.

Börjar från början, det har hänt en del sen sist.. Var på läkarbesök med Alfons förra veckan. Kände att vi nått en gräns där vi inte kan göra mer för hans sömn på egen hand.. Skämtar inte när jag skriver att vi provat allt!
Läkarbesöket gick bra, vi har nog världens bästa barnläkare! Sen att han är överläkare och forskar mycket gör bara att vi känner oss i ännu tryggare händer. Vid senaste provtagningen så hade Alfons lågt järnvärde, och efter proveran vi tog inför det här läkarbesöket så hade värdet sjunkit ännu mer. Vet inte varför, så vi tog avföringsprover och lämnade in i förrgår. Igår hade vi teletid med läkaren, och han kunde se en påvisan på tarmsjukdom i avföringen. Dock så kan det tydligen bli sån påvisan utan att det behöver var något, men nytt avföringsprov ska lämnas om några veckor. Finns den påvisan kvar då så ska Alfons undersökas för detta om han har någon tarmsjukdom. Tilläggas kan att han är LITEN för sin ålder! Normalt utvecklad i övrigt, men förra veckan vägde han vara 9090 gram och mätte 74 cm. Lucas vägde ett kilo mer i samma ålder, och var en bit längre, och då tyckte vi han var liten! Alfons känns som en liten fågelunge.. (dock en väldigt sprattlig och viljestark fågelunge hehe..).

Sömnen då. Det finns egentligen bara en sak kvar att göra för att förbättra sömnen; sluta amma och sövande medicin. Givetvis i kombination, den sövande medicinen löser inga problem långsiktigt, utan den kommer användas som ett verktyg för att bryta det nattliga mönstret. Har börjat med medicinen (som för övrigt heter Tavegyl) lite innan amningsavslutet för att se hur Alfons blir på den o så. Först kvällen hade vi problem med att få i honom de 9 milliliterna, men han blev dåsig och sömnig och somnade snabbt o lätt! Natten var väl sådär. De följande två kvällarna fick vi i honom föreskriven dos, och han blev superspeedad! Det tog den lilla stackaren TVÅ timmar att somna,.
Ringde då läkaren i måndags för att fråga om det var normalt, och givetvis så ska det inte bli så. Han sa att dosen kanske var för hög för honom, så att de då slog över och blev stimulerande istället för lugnande.
Så igår kväll sänkte vi dosen till nånstans mellan 5 - 7ml, och vilken skillnad! Blev väldigt sömnig och lugn, och natten har varit BRA!! Weee! Somnade runt halv 9 någon gång, vaknade strax efter 01 och ammade, sov sedan till strax efter 06 och ammade/snuttade sedan tills jag klev upp vid 7draget. Lovely!

Men i helgen nu då så ska vi sluta amma. Och det kommer ju vända upp o ner på hela hans tillvaro! Men det kan vara det som stör hans nätter.. det eviga tuttandet..


Lilla hjärtat, kan du inte alltid sova så här gott?

RSS 2.0