Uppdatering

Först vill jag ursäkta eventuellt förekommande stavfel, min laptop är lite sjuklig för tillfället! Vissa tangenter vägra fungera, och så flimrar skärmen emellanåt. Får nog kanke skicka in den på reparation..(varför valde jag att köpa den på nätet? JOBBIGT att behöva skicka den fram och tillbaka!).

Idag regnar det ute, liksom igår.. Typiskt, precis när vi köpt en grill så kommer regnet! Vår vanliga otur hehe,, skulle bli fint till helgen kanske, hoppas på det! Fast i helgen kommer vi nog inte orka göra så mycket iofs.. Då ska vi nämligen SLUTA AMMA! Helvetet kommer släppa loss! Kan inte säga att jag ser fram emot det.

Börjar från början, det har hänt en del sen sist.. Var på läkarbesök med Alfons förra veckan. Kände att vi nått en gräns där vi inte kan göra mer för hans sömn på egen hand.. Skämtar inte när jag skriver att vi provat allt!
Läkarbesöket gick bra, vi har nog världens bästa barnläkare! Sen att han är överläkare och forskar mycket gör bara att vi känner oss i ännu tryggare händer. Vid senaste provtagningen så hade Alfons lågt järnvärde, och efter proveran vi tog inför det här läkarbesöket så hade värdet sjunkit ännu mer. Vet inte varför, så vi tog avföringsprover och lämnade in i förrgår. Igår hade vi teletid med läkaren, och han kunde se en påvisan på tarmsjukdom i avföringen. Dock så kan det tydligen bli sån påvisan utan att det behöver var något, men nytt avföringsprov ska lämnas om några veckor. Finns den påvisan kvar då så ska Alfons undersökas för detta om han har någon tarmsjukdom. Tilläggas kan att han är LITEN för sin ålder! Normalt utvecklad i övrigt, men förra veckan vägde han vara 9090 gram och mätte 74 cm. Lucas vägde ett kilo mer i samma ålder, och var en bit längre, och då tyckte vi han var liten! Alfons känns som en liten fågelunge.. (dock en väldigt sprattlig och viljestark fågelunge hehe..).

Sömnen då. Det finns egentligen bara en sak kvar att göra för att förbättra sömnen; sluta amma och sövande medicin. Givetvis i kombination, den sövande medicinen löser inga problem långsiktigt, utan den kommer användas som ett verktyg för att bryta det nattliga mönstret. Har börjat med medicinen (som för övrigt heter Tavegyl) lite innan amningsavslutet för att se hur Alfons blir på den o så. Först kvällen hade vi problem med att få i honom de 9 milliliterna, men han blev dåsig och sömnig och somnade snabbt o lätt! Natten var väl sådär. De följande två kvällarna fick vi i honom föreskriven dos, och han blev superspeedad! Det tog den lilla stackaren TVÅ timmar att somna,.
Ringde då läkaren i måndags för att fråga om det var normalt, och givetvis så ska det inte bli så. Han sa att dosen kanske var för hög för honom, så att de då slog över och blev stimulerande istället för lugnande.
Så igår kväll sänkte vi dosen till nånstans mellan 5 - 7ml, och vilken skillnad! Blev väldigt sömnig och lugn, och natten har varit BRA!! Weee! Somnade runt halv 9 någon gång, vaknade strax efter 01 och ammade, sov sedan till strax efter 06 och ammade/snuttade sedan tills jag klev upp vid 7draget. Lovely!

Men i helgen nu då så ska vi sluta amma. Och det kommer ju vända upp o ner på hela hans tillvaro! Men det kan vara det som stör hans nätter.. det eviga tuttandet..


Lilla hjärtat, kan du inte alltid sova så här gott?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0