Vansinnigt bra rubrik här

Helgen har förflutit i sakta mak. Inte gjort mycket för världen, mest njutit av tillvaron! Okej, det lät väl lite väl harmoniskt ;) SÅ mycket njutande blir det inte med två förkylda gryn! Lucas har sin hemska förkylningsastma nu igen. Stackarn. Hosta, hosta, hosta, inhalera, hosta, kräkas. Måste höra om en annan medicin när vi ska till vår toppenläkare med Alfons på ons. Inhalationen hjälper bra mot slemmet i luftvägarna, men den gör inget mot hostan. Och det är hostan han kräks av.

Alfons har fått sånt envist eksem, på hela kroppen! Har provat alla receptfria kortisonkrämer mot eksem nu, men inget hjälper bra. Det kliar på han stackarn... Och så ska vi se om vi kan få prova något mer effektivt för hans sömn. Det är ju konstigt, för somliga dagar sover han HELA natten, från 20 - 07, utan ett knyst! Ikväll har han redan vaknat säkert 10 gånger, minst. Hittills så har han fått Tavegyl (allergimedicin som verkar lugnande) och det har väl funkat sådär. Typ inte alls det senaste. Vid förra läkarbesöket sa läkaren att om det inte blivit bättre vid 2 år så finns det möjlighet att få prova en "riktig" sömnmedicin. Oftast  är det så att bara de små väl kommit in i rytmen att sova hela nätter ett bra tag (med hjälp av medicin) så kan man sedan trappa ner på den och till slut ta bort den helt, och de sover fortfarande bra. Just för att de vant sig vid den sömnrytmen. Så det hoppas vi på nu! Även om det svider i mammahjärtat att behöva medicinera sitt barn..

Problemet med Alfons är att han inte kan tagga ner på egen hand, han kan inte "söva om sig" själv som de flesta barn kan. Utan han blir hysterisk och gallskriker när han vaknar till, istället för att snurra runt lite och somna om som Lucas gör. Förhoppningsvis så blir det bättre med den biten när Lucas och Alfons börjar dela rum! Han slipper ha oss i samma rum (som stökar runt med prassliga täcken och Ms snarkande) och att det skapar trygghet att Lucas också sover där. Lucas är en mönsterförebild vad gäller sovande *s*

Det blir säkert bra, men det är ett evigt tjorvande när sömnen inte fungerar. Men det är i alla fall inte uppvak varje halvtimme längre, som det var när vi sökte hjälp för det!


Nej, natten verkar bli strulig, så jag ska inte sitta här och författa ihop en mindre roman. Även om det är lätt att bre på och förklara en massa när det gäller sömn. Man får såå många påhopp när man berättar att vi medicinerar för sömnhjälp, struliga nätter är ju något man ska genomleva och som "går över". Men med bestämda herrar som Alfons så gör det inte det utan lite hjälp på traven! Se tidigare inlägg om high-need-baby ;)




"Små barn, små bekymmer" säger de som vet *s*


Kommentarer
Postat av: Malin

Usch vad jobbigt med sömnen :( Hoppas att det blir bättre snart!

2009-11-23 @ 21:26:46
URL: http://www.mandarinklyfta.se
Postat av: Nina

ang. små barn, små bekymmer. Jo då tyvärr är det så små barn små bekymmer oxå även om det kan vara ack så stora på sitt sätt, med dom blir större i olika bemärkelser när barnen blir större oxå, nåt att se fram emot. tacksam för att man minns en del från sin egen barndom som "ung mamma"... allt gott åt er...

2009-12-02 @ 19:18:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0