Hur mycket ska man orka..

innan man helt brakar ihop..?

Stresskänslig som få, får ont i magen så fort vi får bråttom någonstans. Häromdagen skulle vi veckohandla innan vi hämtade L på dagis. Vi kom iväg lite sent, och i bilen på väg till Maxi får jag en ångestattack, fick tryck över bröstet, kallsvettas och mår illa. Bara för att jag tänkte att nu får vi skynda oss med handlingen så vi inte kommer försent till dagis. En sån skitgrej! Åååh. Frustrerande.
Oftast så kan jag faktiskt kontrollera ångestattackerna, men inte alltid. Är jag ur form en dag så är det kört, då klarar jag inga krav eller tider att hålla.

Idag var vi på barnläkarmottagningen med Alfons. BVC skickade en kallelse dit vid 1-årskontrollen då han hade gått ner lite i vikt, dvs så skulle de pricktestas för matallergi idag. De testar för ägg, vete och mjölk. Han hade lite lite på ägg, men pricken var väldigt mycket mindre än kontrollpricken, så de tog ett blodprov för äggvita också. De tog även en del andra prover, bland annat gluten. FEM rör fyllde de! Stackars stackars Alfons, han var SÅ ledsen och upprörd! Han fick emblaplåster innan så det gjorde nog inte jätteont, men oj oj.. lille plutt.. Efteråt började han gråta bara han såg plåstret hihi.. Höll upp handen och pekade på plåstret och grät aj aj aj! Skuttis.

Tanken var att de skulle få ett urinprov också medans vi väntade på att emblan skulle börja verka, så de tejpade på en påse runt poppen och så åkte vi och käkade lite medans A sov. Tror ni han hade kissat nåt? ICKE! Här ska inte kissas i någon påse inte hehe... Fick med oss ett par påsar hem i alla fall, får prova på morgonkvisten för då kissar han alltid mycket.. De sa att nu är han så gammal så han kan börja kontrollera kisserian, och om han då tycker de känns konstigt med en påse i blöjan (tro sjutton det!) så håller han sig helt enkelt, och påsen får inte sitta på mer än max en timme på grund av bakteriebildning, så det vill till att tajma in kissning.  Inte lätt detta!

Fick lactulos och mikrolavemang till hans mage. Han är ju så förbenat trög stackarn! Eller ja, han har ett visst mönster. Första dagen bajsar han STENHÅRT bajs, ligger o gråter för att det gör ont o bajsa, stackarn. Sen en eller två dagar efter det så bajsar han superlöst surt stinkande. Så han är ju förstoppad plutten.. så det blir lavemang varannan dag och laktulos varje morgon.

När hon undersökte honom lite allmänt så såg hon att han har stora halsmandlar. Frågade om han snarkar och ja, det gör han. Samt att han klöks väldigt lätt om han får inte för mycket mat i munnen och att han har haft ett andningsuppehåll som bebis (det var förövrigt det absolut läskigaste jag varit med om, han låg och sov fint en kväll och jag kände att jag måste kolla till honom. När jag kommer inte ligger han och kippar efter andan, helt blå i ansiktet! Tar upp honom, ruskar om honom, och till slut släpper de så han började skrika. Helt otroligt otäckt! Efter det sov han i min famn framför tvn i många månader, vågade inte släppa honom ur sikte.)

Så vi ska få tid hos en örondoktor på Ryhov och det blir eventuellt aktuellt med operation för att ta bort halsmandlarna.

Läkaren var bra, hon påpekade ständigt att vi måste tänka brett för att komma tillrätta med hans mat och sömnproblem. Sömnen i sig får vi avvakta med tills vi vet hur det går med hans stackars halsmandlar. Mycket möjligt att han sover dåligt för att han snarkar!

Nu är saker och ting i rullning i alla fall. Känns bra. Fast tanken på en operation är oerhört skrämmande, även om op i sig är väldigt enkel. Han måste sövas, och vi måste lämna bort det dyrbaraste vi har till främmande människor. Och de ska skära i hans hals! Skräckslagen av bara tanken.

Var nere på babyproffsen idag med ena däcket till syskonvagnen, fick ju punktering i fredags (VARFÖR har de lufthjul? Värdelöst!). När de skulle laga det på babyproffsen så sprack fälgen! Pluss att i själva däcket satt det två spiknubb och en törnrostagg haha! I alla fall så blev lagningen gratis iom den spräckta fälgen (tack så mycket!) annars kostar det bara 150 iofs.

Blev långt inlägg det här, jaja...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0